Klassieke Franse bavarois

(8)

Een klassieke Franse bavarois is een lichte pudding dat meestal geserveerd wordt in een glazen kom. Recept voor 1 liter of 8 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-08-2015, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-12-2022

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Toetjes Calorieën 270 calorieën p.p.
Klassieke Franse bavarois

Ingrediënten


  • 7 gelatineblaadjes
  • 40 gram eidooiers (van 2 eieren)
  • 80 gram geraffineerde suiker
  • 4 dl volle melk
  • 4 dl slagroom
  • Vanillestokje

Kookgerei nodig


  • Maatbeker van tenminste 1 liter
  • Weegschaal
  • 2 gardes
  • 2 grote kommen
  • 2 sauspannen
  • Fijne zeef
  • Puddingvormpjes
  • Sauslepel of siliconen pannenlikker
  • Kleine kom
  • Huishoudfolie

Klassieke Franse bavarois Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Toetjes Calorieën 270 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/klassieke-franse-bavarois


Tip: dit recept is voor 1 liter bavarois. Je kunt heel makkelijk de ingrediënten verdubbelen om meer te maken. Een bavarois is bijna hetzelfde als een pudding, de smaak zal verbeteren door minder gelatine toe te voegen.

Een bavarois wordt meestal in een glazen kom geserveerd. Dit recept maakt gebruik van puddingvormen om de bavarois makkelijker te kunnen verdelen.

Voorbereiding -- 10 minuten

Week de gelatineblaadjes in de kleine kom door er koud water in te gieten. Zorg dat de grote kommen goed schoon zijn met heet water en was deze naderhand af met koud water.

Desinfecteren is erg belangrijk omdat anders de eidooiers kunnen gaan schiften. Voeg dan de eidooiers toe met de andere helft van de suiker in de gedesinfecteerde kom en roer met behulp van een garde wit.

Je kunt eventueel ook je keukenmachine hiervoor gebruiken. 

Klassieke Franse bavarois
Klassieke Franse bavarois

De klassieke Franse bavarois afmaken -- 1 uur

Voeg melk en de resterende suiker samen in de sauspan samen met een vanillestokje. Verhit melk op middelhoog vuur en laat deze bijna aan de kook komen.

Giet de hete melk terwijl je blijft roeren met een garde in de witte eidooiers. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg dit toe aan het mengsel en giet alles terug in de sauspan.

Verhit het mengsel op laag vuur en blijf constant roeren totdat alle gelatine opgelost is en de eidooiers gebonden zijn. Giet het mengsel door een ronde zeef in de andere kom en laat dit afkoelen in een (emmer) met ijswater tot klaar.

Voeg slagroom toe aan een kom en klop stijf. Schep opgeklopte slagroom door het mengsel heen, je kunt als dit goed gemengd is de kommetjes met de bavarois vullen met behulp van een sauslepel of pannenlikker.

Dek af met huishoudfolie en plaats de bavarois in de koelkast. Het afdekken van de klassieke Franse bavarois om verkleuring te voorkomen.  Geniet van je klassieke Franse bavarois.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-08-2015, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-12-2022


Waardeer dit recept!
8 stemmen

0 reacties op Klassieke Franse bavarois

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.