Kipshoarma met pitabrood

(19)

Heerlijk geurende kipshoarma (kipshawarma) gemaakt van kippendijen met pitabroodjes, rode ui, groene paprika en een lekkere knoflooksaus.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-04-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-05-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kipshoarma met pitabrood

Ingrediënten


  • 1 kilo kippendijen (zonder bot)
  • 8 pita broodjes
  • 1 theelepel zout
  • Halve theelepel peper
  • Halve theelepel gemalen komijnzaad
  • Halve theelepel gemalen korianderzaad
  • Halve theelepel paprikapoeder
  • Halve theelepel gemberpoeder
  • Halve theelepel cayennepeper
  • Halve theelepel gemalen kaneel
  • Halve theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 2 tenen knoflook
  • Halve liter naturel yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie
  • Om mee te garneren: rode uien, sla en groene paprika

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Koksmes
  • Kom
  • Grote bakpan

Kipshoarma met pitabrood Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kipshoarma-met-pitabrood


Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Meng alle kruiden om een heerlijk kruidenmengsel te maken. Snijd de kippendijen in kleinere stukjes en marineer tenminste 4 uur lang in het kruidenmengsel. 

Je kunt ondertussen eventueel zelf pitabroodjes maken, of gebruik kant-en-klare broodjes. 

Kipshawarma (kipshoarma)
Kipshawarma (kipshoarma)

De kipshawarma (kipshoarma) afmaken – 10 minuten

Maak een makkelijke knoflooksaus door de teentjes knoflook fijn te snijden en te vermengen met de yoghurt en mayonaise. Breng de knoflooksaus op smaak met peper en zout. 

Bereid de garnering voor, snijd de rode ui en groene paprika in stukjes. Was de sla en snijd in kleinere stukken. 

Verhit een scheut olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur. Voeg dan de gemarineerde stukjes kip toe en bak deze mooi goudbruin. Controleer of ze volledig gaar zijn. 

Snijd de pita broodjes open en vul deze met sla, rode ui, groene paprika, knoflooksaus en gebakken stukjes kip. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-04-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-05-2023


Waardeer dit recept!
19 stemmen

0 reacties op Kipshoarma met pitabrood

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.