Kipsaté

(13)

Heerlijk gegrilde kipsaté, gemarineerd in een pasta van o.a. kurkuma, knoflook, peper en citroengras. Makkelijk te maken, wel nog even geduld tot de smaken zijn ingetrokken!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kipsaté

Ingrediënten


  • 2 kipfilets
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1/2e stengel citroengras (of gebruik 1 theelepel gemalen citroengras)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 rode peper
  • 2 sjalotjes
  • 2 knoflooktenen

Kookgerei nodig


  • vijzel of gebruik een kleine blender
  • middelgrote pan
  • snijplank & koksmes
  • houten spiesen
  • grill pan of barbecue

Kipsaté Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kipsate


Voorbereiding – 10 minuten + marineertijd

Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze grof. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd dan ook deze in grove stukken.

Maak een puree van de sjalotjes, knoflooktenen en rode peper. Je kunt hiervoor een vijzel of kleine blender gebruiken. Voeg de kurkuma, koriander, gember, citroengras, sojasaus en bruine suiker toe en pureer tot een gladde pasta.

Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes. Meng de kruidenpasta met de kipfilet en laat dit minimaal een uur marineren. 

Zelfgemaakte kipsaté
Zelfgemaakte kipsaté

De kipsaté grillen – 10 minuten

Rijg de gemarineerde kip aan spiesen en verhit een grill pan op middelhoog vuur. Grill de kipsaté enkele minuten aan alle kanten. Controleer of de kip gaar is en serveer direct met zelfgemaakte satésaus. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
13 stemmen

0 reacties op Kipsaté

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.