Kipsalon

(19)

Dit is een variatie op de originele kapsalon. Je kunt deze kipsalon in minder dan een half uur op tafel zetten, lekker met zelfgemaakte knoflooksaus!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-10-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-09-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 516 calorieën p.p.
Kipsalon

Ingrediënten


  • 1 kipfilet
  • Zakje voorgekookte aardappeltjes van 450 gram
  • Geraspte kaas
  • 2/3e komkommer
  • Klein pakje yoghurt van 500 ml
  • Peper
  • Zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rijpe tomaat
  • Klein zakje ijsbergsla
  • Paprikapoeder
  • Chilipoeder
  • Olijfolie

Kookgerei nodig


  • Bakpan
  • Oven
  • Ovenschaal
  • Mesje
  • Snijplank
  • 2 kommetjes

Kipsalon Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 516 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kipsalon


Voorbereiding – 5 minuten

Gebruik voorgekookte aardappeltjes in de vorm van schijfjes, blokjes, krieltjes of wat dan ook!

Was de komkommer, de rijpe tomaat en eventueel de ijsberg sla. Snijd de kipfilet in kleine blokjes.

Meng een kleine eetlepel paprikapoeder samen met 1 of 2 theelepeltjes chilipoeder.

Haal de kipfiletblokjes door dit mengsel. Verwarm een bakpan en voeg een aantal scheutjes olijfolie of boter toe.

Bak de kipfiletblokjes kort aan (2 - 3 minuten) en zet het vuur dan uit. Snijd in de tussentijd de rijpe tomaat en de komkommer in kleine stukjes.

Zelf kipsalon maken
Zelf kipsalon maken

De kipsalon bakken – 15 tot 20 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius.

Vet de ovenschaal in met wat boter of olijfolie. Voeg de voorgekookte aardappeltjes toe en dan de gebakken kipfiletblokjes.

Voeg een flinke hoeveelheid geraspte kaas toe over de aardappelen.

Bak de kipsalon 15 - 20 minuten lang in de oven en maak in de tussentijd de knoflooksaus.

Snijd 2 teentjes knoflook zo fijn mogelijk en voeg toe aan een kommetje. Giet er dan ongeveer 250 ml yoghurt overheen en meng goed samen.

Meer hoef je niet te doen om een lekkere en simpele knoflooksaus te maken!

Haal de ovenschaal na 15 tot 20 minuten bakken uit de oven. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de stukjes komkommer, tomaat en de ijsbergsla en voeg flink bovenop wat zelfgemaakte knoflooksaus toe. Eet smakelijk!

Tip: Bekijk hier het recept voor een zelfgemaakte kapsalon.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-10-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-09-2023


Waardeer dit recept!
19 stemmen

Kipsalon: Veel gestelde vragen

Is kipsalon gezonder dan kapsalon?

Gezond is voor iedereen anders, echter zit er veel minder vet in een kipsalon dan in een reguliere kapsalon. Je kunt kippendijen gebruiken in plaats van kipfilet voor een iets vettere kipsalon.

Vinden kinderen kipsalon lekker?

Aangezien het een vrij simpel gerecht is met wat kip, sla en frietjes is een kipsalon zeker geschikt voor de meeste kinderen.

Is een kipsalon vegetarisch?

Nee, er zit namelijk kipfilet in. Vervang de kip door vegetarische kipreepjes om er een vega variant van te maken!

0 reacties op Kipsalon

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.