Kipsalade met oven geroosterde aubergine

(4)

Zonder al teveel ingrediënten kun je een heerlijke maaltijdsalade op tafel zetten. Kipsalade met oven geroosterde aubergine is klaar in een half uur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kipsalade met oven geroosterde aubergine

Ingrediënten


  • 1 aubergine
  • 3 kipfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • Handvol verse muntblaadjes
  • 125 gram Griekse yoghurt
  • Gemengde sla
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Druivenpitolie

Kookgerei nodig


  • Koksmes
  • Snijplank
  • Oven
  • Grillpan
  • Aluminiumfolie

Kipsalade met oven geroosterde aubergine Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kipsalade-met-oven-geroosterde-aubergine


Voorbereiding – 10 minuten

Snijd de aubergine in plakken, dan in reepjes. Schenk er dan wat olijfolie overheen en breng op smaak met peper en zout. Maak een pakketje van aluminiumfolie en doe de aubergine reepjes erin.

Snijd de kipfilets in reepjes en schenk er wat olijfolie overheen, breng ook de kip op smaak met peper en zout. Snijd de tomaatjes in partjes. Snijd de verse muntblaadjes en knoflook fijn en vermeng met de Griekse yoghurt. 

Kipsalade met oven geroosterde aubergine

De kipsalade met oven geroosterde aubergine afmaken – 20 minutes

Bak de aubergine pakketjes 20 minuten lang in de oven op 180 graden Celsius. Verhit een grillpan en bak de kipreepjes aan beide kanten goudbruin.

Vermeng de salade met wat druivenpitolie. Serveer in een diep bord, met een lekker glas witte wijn erbij. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
4 stemmen

0 reacties op Kipsalade met oven geroosterde aubergine

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.