Kip kerrie met ananas

(13)

Lekker doordeweeks gerecht. Deze kip kerrie met ananas is gemaakt met heerlijke ananasblokjes en gembersiroop. Klaar in 30 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-06-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-08-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Kip kerrie met ananas

Ingrediënten


  • 2 kippenbouten
  • Boter om mee te bakken
  • 2 eetlepels zonnebloemolie of een andere neutrale olie
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Halve rode paprika
  • 1 blik ananasschijfjes
  • 100 ml slagroom
  • 2.5 kippenbouillonblokjes
  • Scheut gembersiroop
  • 1 eetlepel maizena
  • Peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Koksmes
  • Middelgrote pan
  • Spatel
  • Grote bakpan
  • Oven
  • Ovenschotel

Kip kerrie met ananas Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-kerrie-met-ananas


Voorbereiding – 5 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 175 graden Celsius. 

Pel en snijd de ui en knoflook zo fijn mogelijk. Haal de zaadlijsten uit de rode paprika en snijd een halve paprika zo fijn mogelijk. 

Kippenpoten in ananassaus
Kip kerrie met ananas

De kip kerrie met ananas afmaken – 25 minuten

Verhit boter in een grote bakpan en breng de kippenbouten op smaak met peper en zout, en bak deze dan 3 tot 4 minuten aan alle kanten. Plaats de kippenbouten dan in de ovenschotel en bak 20 minuten lang in de oven.

Maak ondertussen de kerriesaus. Verhit zonnebloemolie in een middelgrote pan. Bak de ui en knoflook op middel laag vuur 2 minuten lang en voeg dan kerriepoeder toe. Bak dit een minuut mee en voeg dan de gesneden rode paprika toe.

Zodra de ui en rode paprika zachter geworden zijn (dit is na ongeveer 3 minuten) voeg je de siroop uit het blik ananasschijfjes toe. Laat een aantal minuten pruttelen op laag vuur en snijd in de tussentijd 8 ananasschijfjes in kleinere stukken.

Voeg de ananasstukjes toe samen met de slagroom, scheutje gembersiroop en verkruimelde kippenbouillonblokjes toe aan de saus. Bind de saus met behulp van een beetje maizena en voeg de boter waar je de kippenbouten in hebt gebakken toe. Proef, en breng op smaak met peper en zout en eventueel extra gembersiroop.

Serveer de gebakken kippenbouten met de saus, rijst en een gemengde salade. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-06-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-08-2023


Waardeer dit recept!
13 stemmen

Kip kerrie met ananas: Veel gestelde vragen

Welke ananas voor kip kerrie?

Je kunt eventueel verse ananas gebruiken, maar bij het gebruik van ananas uit blik kun je ook het sap / siroop uit het blik gebruiken voor een smaakvolle saus.

Welke groenten bij kip kerrie?

Kip kerrie is lekker met rijst en bijvoorbeeld erwtjes of sperziebonen, maar je kunt er bijvoorbeeld ook een komkommersalade of gekookte broccoli bij serveren.

0 reacties op Kip kerrie met ananas

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.