Kippenlever paté

(4)

Geweldig recept om eens een keer je eigen kippenlever paté te maken. Recept voor 8 personen, klaar in twee en een half uur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-02-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Bijgerechten
Kippenlever paté

Ingrediënten


  • 175 gram ghee of geklaarde boter + extra om te bakken
  • 400 gram schoongemaakte kippenlevertjes
  • zout en peper
  • 1 citroen
  • 1/2 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 ui
  • 100 ml cognac, witte wijn of kippenbouillon

Kookgerei nodig


  • Koksmes + snijplank
  • Ronde ovenschaal van 18 bij 18 cm (kleiner mag ook)
  • 2 kleine pannetjes
  • Food processor
  • Huishoudfolie
  • Citroenpers

Kippenlever paté Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kippenlever-pate


Voorbereiding – 5 minuten

Snijd de ui in fijne blokjes en snijd het knoflook teentje ook fijn. Controleer of de kippenlevertjes goed genoeg zijn schoongemaakt, wanneer dit niet het geval is dan haal je het extra aan vet van de kippenlevers met behulp van je koksmes.

Maken van de kippenlever paté – 15 minuten + 2 uur wachttijd

Smelt de ghee of geklaarde boter op lage temperatuur, en laat deze op de allerlaagste temperatuur gesmolten blijven. Verhit in een andere pan een klontje boter en fruit de ui en knoflook. Haal de ui en knoflook uit het pannetje en zet deze apart.

Maak het pannetje schoon en bak de kippenlevers totdat deze geheel gebruind zijn. Voeg 100 ml cognac / witte wijn of kippenbouillon toe en breng aan de kook. Kook dit voor 4 tot 5 minuten, totdat de cognac, wijn of bouillon een soort van bruine saus is geworden.

Haal de kippenlevertjes uit de pan en plaats deze in je food processor. Voeg de saus niet toe. Voeg wel de gefruite ui en knoflook toe samen met de gedroogde tijm, roomboter en sap van een halve citroen. Breng op smaak met zout en peper, gebruik de food processor om van de ingrediënten een glad geheel te maken.

Kippenlever paté
Kippenlever paté

Verdeel de kippenlever paté over de ronde ovenschaal, laat deze een aantal keer (rustig) vallen om het vlees evenredig te verdelen.

Dek af met huishoudfolie en plaats de ovenschaal in je koelkast voor tenminste 2 uur. Je kunt de kippenlever paté ongeveer 2 weken lang bewaren, zolang het boterlaagje nog niet is aangeraakt.

Zodra je de paté aansnijd kun je deze nog ongeveer een dag of 2 gekoeld bewaren.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-02-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023


Waardeer dit recept!
4 stemmen

0 reacties op Kippenlever paté

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.