Kippendijen met tomatensaus uit de slowcooker

(16)

Deze kippendijen met tomatensaus uit de slowcooker zijn extra lekker door het toevoegen van sojasaus, gember en een beetje pit. Serveer met rijst.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-09-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 4 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-08-2023

Kooktijd 4 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kippendijen met tomatensaus uit de slowcooker

Ingrediënten


  • 4 kippendijen
  • 200 ml passata
  • 6 eetlepels zoute (glutenvrije) sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • 1 kleine ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 theelepel sambal naar keuze
  • ongeveer 2 cm gember wortel
  • handvol cashewnoten
  • eventueel rijst, sperziebonen en kroepoek om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • fijne rasp
  • slow cooker

Kippendijen met tomatensaus uit de slowcooker Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 4 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kippendijen-met-tomatensaus-uit-de-slowcooker


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn. Kneus de zwarte peperkorrels met de zijkant van je mes of onderkant van een pan.

Meng de gesneden ui, knoflook en gemberrasp met zwarte peper, passata, sojasaus, sambal en sesamolie in de kom van de slowcooker. Voeg de kippendijen toe en zorg dat ze volledig bedekt zijn met de saus. 

Kippendijen met tomatensaus uit de slowcooker
Kippendijen met tomatensaus uit de slowcooker

De kippendijen met tomatensaus uit de slowcooker afmaken – 4 uur

Stel de slow cooker in op de laagste setting, na ongeveer 4 uur zullen de kippendijen zo gaar zijn dat ze van het bot afvallen.

Het zal niet nodig zijn om de tomatensaus op smaak te brengen met zout, aangezien de sojasaus en cashewnoten al zout genoeg is.

Serveer met rijst, cashewnoten en eventueel gekookte sperziebonen en kroepoek. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-09-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 4 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-08-2023


Waardeer dit recept!
16 stemmen

3 reacties op Kippendijen met tomatensaus uit de slowcooker

Manolito van Galen plaatste op 22-09-2019 om 13:43:30

Hoi Veronique,

Ziet er lekker. Indien je geen slow cooker hebt, hoe kan ik dan dit gerecht bereiden? Alvast hartelijk dank voor je antwoord.

Groetjes,

Manolito

Ohmydish plaatste op 22-09-2019 om 14:02:41
Hoi Manolito, dankje! Je kunt de kippendijen ook langzaam garen in een braadpan met dikke bodem. Groetjes
Manolito van Galen plaatste op 22-09-2019 om 14:15:08

Hartelijk dank. Groetjes.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.