Kipburgers

(3)

Deze kipburgers zijn gemaakt van kipfilets en extra lekker met rode ui, spek en een heerlijke en super makkelijke dragon mayonaise.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-09-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-04-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kipburgers

Ingrediënten


  • 3 kipfilets
  • 1/2e rode ui
  • 1/2 recept voor kipkruiden
  • paneermeel
  • 4 hamburgerbroodjes
  • kleine handvol grof geraspte mimolette kaas
  • paar blaadjes sla
  • 1 tomaat
  • 4 plakjes spek
  • ongeveer 8 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel (gedroogde) dragon

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • keukenmachine (foodprocessor)
  • bord
  • grote bakpan
  • spatel

Kipburgers Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kipburgers


Voorbereiding – 20 minuten

Pel de rode ui en snijd de halve ui in grove stukken, voeg deze toe aan de keukenmachine. Was de sla en tomaat, snijd de tomaat in plakken en zet opzij.

Rasp de mimolette grof en maak een kruidige mayonaise door deze te mengen met kurkuma en (fijngehakte) dragon. Verwijder eventueel vet en spieren van de kipfilets en voeg deze toe aan de keukenmachine.

Zet de keukenmachine kort aan en draai tot het mengsel vrij glad is. Voeg de kipkruiden samen met een handje paneermeel toe tot je er balletjes van kunt draaien.

Voeg niet teveel paneermeel toe omdat de burgers dan te droog zullen worden na het bakken. 

Broodje kipburger
Broodje kipburger

De kipburgers afmaken – 20 minuten

Verdeel het kip-mengsel in 4en en draai hier dan balletjes van, druk deze plat om er burgers van te maken.

Plaats paneermeel op een bord en paneer de burgers aan beide kanten met een dun laagje paneermeel. Op deze manier zal de buitenkant extra krokant worden tijdens het bakken.

Verwarm een bakpan op hoog vuur en bak de broodjes eventueel kort voor meer smaak. Bak de plakjes spek dan in dezelfde pan, het is niet nodig om olie of boter toe te voegen.

Beleg de onderkant van de broodjes met een blaadje sla en plakken tomaat en besmeer de bovenkant met dragon-mayonaise. Haal het spek uit de pan en voeg een scheutje olie toe.

Bak hierin de kipburgers enkele minuten aan beide kanten. Als de burger bijna klaar is, verdeel je een beetje geraspte kaas over de burgers zodat deze kan smelten.

Controleer of de kip volledig gaar is en plaats deze dan op de sla en tomaat. Maak af met een plak spek en serveer bijvoorbeeld met frietjes. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-09-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-04-2023


Waardeer dit recept!
3 stemmen

0 reacties op Kipburgers

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.