Kip tikka masala

(32)

Deze kip tikka masala zit boordevol kruiden en is het allerlekkerste door de smaakvolle yoghurt marinade. Een heerlijk Indiaas gerecht met rijst.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-09-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-04-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kip tikka masala

Ingrediënten


  • 500 gram kipfilet
  • 1 rode ui
  • 4 tenen knoflook
  • 3 cm gemberwortel
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel zwarte mosterdzaadjes
  • 2 eetlepels garam masala
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 200 ml room
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 140 gram tomatenpuree
  • sap van een halve limoen
  • zonnebloemolie
  • 1 rode paprika (of andere kleur naar keuze)
  • peper en zout naar smaak
  • rijst om erbij te serveren
  • Optioneel: zelfgemaakt naanbrood

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote bakpan met deksel
  • middelgrote kom
  • huishoudfolie
  • houten lepel

Kip tikka masala Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-tikka-masala


Voorbereiding – 30 minuten + marineer tijd

Pel de ui en knoflooktenen, verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en schil de gember wortel. Snijd de ui, knoflook, rode peper en gember vervolgens zo fijn mogelijk.

Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in blokjes, houd deze apart. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes.

Rooster de mosterdzaadjes in een droge bakpan, plaats een deksel op de pan om ze in de pan te houden. Zodra ze beginnen te schieten, voeg je ook de fijngesneden ui, knoflook, rode peper en gember toe.

Voeg dan ook de garam masala, paprikapoeder, komijnzaad en korianderzaad toe. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes gaar worden.

Laat het kruidenmengsel even afkoelen en voeg dan de helft toe aan de kipblokjes. De andere helft van de kruiden bewaar je voor de saus.

Voeg de Griekse yoghurt toe aan de kip en roer de kip met de kruiden goed door. Dek af en marineer een nacht in de koelkast. 

Kip tikka masala
Kip tikka masala

De kip tikka masala afmaken – 30 minuten

Verwarm een beetje zonnebloemolie in de bakpan en bak de blokjes paprika samen met het kruidenmengsel enkele minuten op laag vuur. Voeg de kip samen met de marinade toe en bak dit nog enkele minuten.

Voeg de tomatenpuree toe en bak deze nog even mee. Schenk de room samen met het limoensap erbij en zet het vuur laag, zorg ervoor dat het geheel niet gaat koken.

Laat het zachtjes pruttelen tot de kip volledig gaar is. Breng eventueel op smaak met peper en zout, serveer met rijst en garneer eventueel met peterselie. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-09-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-04-2023


Waardeer dit recept!
32 stemmen

Kip tikka masala: Veel gestelde vragen

De tikka masala gaat schiften, hoe kan dit?

Wanneer je tikka masala gaat schiften, komt dit meestal doordat het vuur te hoog staat. Door de Griekse yoghurt in de marinade kun je de tikka masala het beste op laag vuur garen om schiften te voorkomen.

Welke kip voor tikka masala?

Je kunt kipfilets gebruiken voor een kip tikka masala, maar je kunt ook kipdijfilets gebruiken. Kipdijfilets zijn iets vetter en daardoor zijn ze iets smaakvoller dan kipfilets.

0 reacties op Kip tikka masala

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.