Kip tandoori uit de pan

(9)

Heerlijk geurende kip tandoori uit de pan. Indiaas gerecht die je met bijvoorbeeld geroosterde aardappels, rijst en een frisse salade kunt eten. Simpelweg genieten!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-08-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kip tandoori uit de pan

Ingrediënten


  • 1 hele kip
  • 200 gram naturel kwark
  • Boter om mee te bakken
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 centimeter verse gember
  • 4 teentjes knoflook
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse bieslook om mee te garneren

Kookgerei nodig


  • 1 of 2 grote braadpannen
  • Vleestang
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Grote kom
  • Eetlepel
  • Vijzel met stamper

Kip tandoori uit de pan Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-tandoori-uit-de-pan


Voorbereiding – 10 minuten

Snijd de hele kip in stukken, snijd de borstfilets, poten en dijen eraf. Je kunt de losse kipstukken ook kopen in de supermarkt. Gebruik dan bijvoorbeeld kippendij, kipfilet of kippenbouten Maak incisies in het vlees, dit zorgt ervoor dat de marinade goed in het vlees kan trekken. 

Voeg 200 gram kwark toe aan de grote kom samen met 1 eetlepel kurkuma, 2 theelepels chilipoeder, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout. Pel de teentjes knoflook en schil de verse gemberwortel. 

Voeg de verse gember en gepelde teentjes knoflook toe aan de vijzel en maak een gladde pasta. Voeg de knoflook-gemberpasta toe aan de grote kom. 

Voeg dan de stukken kip toe en zorg dat elk stuk kip bedekt is met de marinade. Wrijf de marinade goed in het vlees, je zult merken dat de marinade een bruinige kleur krijgt. Laat de kip minimaal een half uur marineren. 

Kip tandoori uit de pan
Kip tandoori uit de pan

De kip tandoori uit de pan afmaken – 10 tot 15 minuten

Verhit een flinke klont boter in de grote braadpan en voeg de kipstukken toe. Bak de kip tandoori aan beide kanten in 10 tot 15 minuten goudbruin. 

Het vlees mag zeker wat zwarte stukjes krijgen, dit voegt namelijk toe aan de smaak. Herhaal voor de resterende kipstukken als niet alles tegelijk past. 

Snijd een klein handje verse bieslook redelijk grof. Haal de kip uit de pan, leg deze op een groot bord of in een kom en garneer met de gesneden verse bieslook. 

Serveer de kip tandoori uit de pan met bijvoorbeeld geroosterde aardappelen en Griekse tzatziki. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-08-2023


Waardeer dit recept!
9 stemmen

0 reacties op Kip tandoori uit de pan

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.