Kip shaslick van de barbecue

(30)

Simpel recept voor een heerlijk malse kip shaslick van de barbecue. Recept voor 10 shaslicks, klaar in minder dan 25 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-04-2016, dit recept is voor 5 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 5 personen Categorie Hoofdgerechten
Kip shaslick van de barbecue

Ingrediënten


  • 1 rode paprika
  • 10 witte champignons
  • 1 grote rode ui
  • 3 kipfilets
  • 10 houten spiesen
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 3 eetlepels paprikapoeder
  • Olijfolie (als je de spiesen bakt in de grillpan)

Kookgerei nodig


  • Barbecue of grillpan
  • Grote kom
  • Koksmes + snijplank

Kip shaslick van de barbecue Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 5 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-shaslick-van-de-barbecue


Voorbereiding – 10 minuten

Maak de witte champignons schoon, haal vuil en zand weg met een champignon borstel of keukenpapier. Snijd de uiteinden van de champignons en zet de champignons aan de kant.

Snijd de rode paprika in grove stukken, ongeveer duimdikte. Snijd de grote rode ui ook in grove stukken. Maak de kipfilets schoon en snijd deze in grove blokken / stukken.

Voeg de kipfilet toe aan de grote kom en voeg 3 eetlepels paprikapoeder, 1/2 theelepel knoflookpoeder en 2 eetlepels gedroogde oregano toe. Meng goed door elkaar, zorg ervoor dat de kruiden overal op de stukjes kip zitten.

Voeg meer kruiden toe als dat nodig is. Bereid de spiesen voor door een stuk kip, rode ui en rode paprika 3 maal erop te prikken. Plaats een witte champignon aan het einde van de spies. Herhaal deze stap 10 maal, of totdat alle ingrediënten gebruikt zijn. 

Kip shaslick van de barbecue
Kip shaslick van de barbecue

Kip shaslick van de barbecue bakken – 15 minuten

Dit recept is bedoeld om gebruikt te worden op de barbecue, maar je kunt deze kip shaslicks ook prima in een grillpan bakken met wat olijfolie. Zorg dat je barbecue goed heet is en plaats de shaslicks op het rooster.

Draai de spiesen elke paar minuten totdat de kip goed gaar is. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-04-2016, dit recept is voor 5 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
30 stemmen

Kip shaslick van de barbecue: Veel gestelde vragen

Wat is een shaslick?

Dit is de benaming voor stukjes vlees dat meestal in vierkante blokjes gesneden is. Je combineert een shashlick meestal met stukjes paprika, ui en soms wat spek.

Wat is lekker bij een shaslick?

Meestal worden shaslick's op de barbecue bereid, een frisse en knapperige salade en geroosterde aardappels zijn hier erg lekker bij. Je kunt hierbij eindeloos variëren.

Zit er verschil tussen een shaslick en kebab?

Kebab bestaat uit stukjes geschaafd vlees van een groot stuk vlees aan een grote spies. Je komt deze tegen bij Turkse en Griekse restaurants. Een shaslick is een spies met daarop blokjes vlees dat meestal gegaard is op een grill of barbecue.

2 reacties op Kip shaslick van de barbecue

Vleeseter plaatste op 11-06-2017 om 00:24:47
Hoe bak je ze in de pan? Eerst op hoog vuur buitenkant mooi en dan hoelang laten garen op laag vuur?
Ohmydish plaatste op 11-06-2017 om 07:49:11
Hallo Boudewijn, vuur op middelhoge stand en om-en-om draaien zoals beschreven staat in het recept.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.