Kip pilav met perzik

(23)

Oorspronkelijk was de bereidingswijze voor pilav gelijk aan die van risotto. Dit is een zeer simpele versie van kip pilav met perzik (of pilaf). Mmm!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-06-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-01-2024

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kip pilav met perzik

Ingrediënten


  • 500 gram kipfilet
  • 300 gram rijst
  • 1 groot blik perzik
  • 1 grote ui
  • 3 knoflooktenen
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 250 ml passata
  • 4 eetlepels ketjap
  • 3 eetlepes curry
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 blokje groentebouillon
  • grote handvol cashew noten
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: maizena

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • grote bakpan

Kip pilav met perzik Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-pilav-met-perzik


Voorbereiding – 10 minuten

Vul een middelgrote pan met water en een half blokje groentebouillon en breng aan de kook. Kook hierin de rijst volgens de verpakking, afhankelijk welke soort rijst je gebruikt.

Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.

Bewaar het vocht van de perzik en snijd de perzik in kleine stukjes, maar snijd er 2 in partjes om mee te garneren.

Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze dan in niet te grote blokjes. 

Kip pilav met perzik
Kip pilav met perzik

De kip pilav met perzik afmaken – 20 minuten

Verhit olijfolie in de grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook voor enkele minuten. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak nog enkele minuten langer op middelhoog vuur tot de kip begint te verkleuren.

Voeg de tomatenpuree toe, door deze kort mee te bakken kun je deze ontzuren.

Blus af met het perzikvocht en voeg ook de perzikstukjes toe, houd de perzikpartjes apart.

Voeg dan ook de passata, ketjap, sambal, curry en de andere helft van het groentebouillon blokje.

Laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Je kunt ervoor kiezen de saus te laten inkoken tot de gewenste dikte, of gebruik bijvoorbeeld maizena om de saus te binden.

Roer de cashew noten door de saus.

Giet de rijst af, breng de saus op smaak met peper en zout en serveer de saus met de rijst en extra perzik. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-06-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-01-2024


Waardeer dit recept!
23 stemmen

Kip pilav met perzik: Veel gestelde vragen

Wat voor soort rijst gebruik je voor een pilav?

Gebruik een rijst soort met een witte en lange korrel.

Kan ik de kip vervangen?

Gebruik in plaats van de kip bijvoorbeeld jackfruit of een vleesvervanger naar keuze.

Waar komt kip pilav vandaan?

Van origine komt pilav rijst uit Turkije. Deze kip pilav met perzik lijkt niet veel op het originele Turkse recept pilav rijst. De manier van bereiden van pilav lijkt sterk op dat van een risotto. Je gaart de rijst langzaam in een bouillon in plaats van deze in een pan of rijstkoker te garen.

0 reacties op Kip pilav met perzik

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.