Kip met vijgen en camembert

(14)

Een gevulde kipfilet kennen we wel, maar ken je deze kip met vijgen en camembert al? De combinatie van zoete vijgen en romige camembert is overheerlijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-10-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-07-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kip met vijgen en camembert

Ingrediënten


  • 4 kipfilets
  • 4 eetlepels vijgenjam
  • 16 plakken spek
  • 1/2e camembert
  • optioneel: extra verse vijgen
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • vleestang

Kip met vijgen en camembert Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-met-vijgen-en-camembert


Voorbereiding – 10 minuten

Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en maak een inkeping met je mes, maar snijd de kipfilet niet helemaal door. Bestrooi de kipfilets met peper en zout en vul de kip met een lepel vijgenjam. 

Verdeel de camembert in plakken en verdeel een plak kaas per kipfilet. Leg 2 plakjes spek verticaal voor je neer, plaats in het midden een 3e plak horizontaal en dan nog een 4e plak verticaal naast de anderen. 

Leg de gevulde kipfilet in het midden en vouw eerst de horizontale plak over de kip en dan de verticale plakken hier overheen om een mooi dicht pakketje te maken. Was de verse vijgen (die je er eventueel bij gaat serveren) en leg deze aan de kant. 

Kip met vijgen en camembert
Kip met vijgen en camembert

Kip met vijgen en camembert afmaken – 20 minuten

Verhit een klein beetje olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de met spek omwikkelde kipfilets enkele minuten aan alle kanten. 

Zet het vuur lager, voeg een klein scheutje water toe en plaats een deksel op de bakpan. Laat de kip ongeveer 10 minuten zachtjes garen en serveer eventueel met extra verse vijgen, sla en pasta. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-10-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-07-2023


Waardeer dit recept!
14 stemmen

0 reacties op Kip met vijgen en camembert

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.