Kip madras

(38)

Binnen een half uur staat deze heerlijke kip madras op tafel. Een kruidige en licht pittige curry met kip en kokos, ideaal voor doordeweeks.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-09-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 04-06-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kip madras

Ingrediënten


  • 2 kipfilets
  • 1 rode ui
  • 3 knoflooktenen
  • ongeveer 3 cm verse gemberwortel
  • 1 theelepel chili poeder
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 blik tomaten (400 gram)
  • 200 ml kokosmelk
  • zout naar smaak
  • zonnebloem- of andere neutrale olie
  • crème fraîche of yoghurt om erbij te serveren
  • peterselie of verse koriander om te garneren
  • rijst, naan en sperziebonen (uit de wok) om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • fijne rasp
  • middelgrote bakpan
  • houten lepel

Kip madras Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-madras


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember en rasp deze fijn. 

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes. 

Kip madras
Kip madras

Kip madras afmaken – 20 minuten

Verhit een scheut olie in een bakpan en fruit de rode ui en knoflook kort tot de ui glazig wordt. Voeg dan de geraspte gember, 1 theelepel chili poeder, komijn, koriander en 2 theelepels kurkuma toe en bak dit nog kort mee.

Voeg dan de stukjes kip toe en bak nog ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Schenk er dan een blik tomaten bij samen met kokosmelk en laat zachtjes op laag vuur indikken.

Breng de kip madras op smaak met zout en eventueel meer kruiden en serveer met yoghurt, rijst, naan en sperziebonen of andere groenten. Garneer met fijngehakte peterselie of verse koriander, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-09-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 04-06-2023


Waardeer dit recept!
38 stemmen

Kip madras: Veel gestelde vragen

Kan ik de kip madras frisser maken?

Je kunt de kip madras eventueel iets frisser maken door er een friszure appel in kleine stukjes aan toe te voegen.

Wat is lekker bij kip madras?

Kip madras is lekker met sperziebonen (gekookt of uit de wok), rijst en platbrood, bijvoorbeeld naan, chapati of paratha

0 reacties op Kip madras

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.