Een kip katsu curry is een gerecht uit Hawaii, met een Japanse twist. Recept voor 2 personen, klaar in 40 minuten. Lekker met gekookte witte rijst.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-08-2014, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 26-08-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-katsu-curry
Snijd het uitje en de twee teentjes knoflook fijn. Tik het eitje open in een kommetje en meng met een vork. Snijd de 2 kipfilets in 4 stukken van ongeveer een centimeter dik.
Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Voeg een snufje zout toe en kook de rijst aan de hand van de instructies op de verpakking.
Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote pan op middel-hoog vuur. Fruit de knoflook en het uitje rustig aan. Voeg 2 eetlepels bloem en 2 theelepels currypoeder toe. Roer en bak een minuut lang mee.
Giet langzaamaan de kippenbouillon erbij, voeg dan een kneepje honing, sojasaus, het laurierblaadje en een theelepel garam masala toe. Breng aan de kook en zet dan het vuur lager, laat 15 tot 20 minuten lang rustig koken.
Roer zo nu en dan om te voorkomen dat er een vel ontstaat bovenop de saus. Je kunt ervoor kiezen om de currysaus door een zeef te halen om een gladde saus over te houden.
Voeg bloem toe aan een diep bord en panko aan het andere bord. Breng de kipfilets op smaak met peper en zout.
Bedek de kipfilets eerst in bloem, dan in het eimengsel en als laatste de broodkruimels. Verhit zonnebloemolie in een braadpan met dikke bodem en frituur de kipfilets goudbruin.
Serveer de kip katsu curry met de gekookte witte rijst, garneer met lente ui en/of een schijfje citroen. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-08-2014, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 26-08-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.