Kip en courgette spies van de barbecue

(11)

Een heerlijke kip en courgette spies van de barbecue is makkelijk te maken. Met een marinade van o.a. citroengras, tijm en paprikapoeder.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-05-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Kip en courgette spies van de barbecue

Ingrediënten


  • 3 kipfilets
  • 1 courgette
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 3 takjes tijm
  • 1 citroengras stengel
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • houten spiesen
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • mandoline, snijmachine of iets anders om plakken courgette mee te snijden
  • barbecue
  • vlees tang
  • kom
  • huishoudfolie

Kip en courgette spies van de barbecue Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-en-courgette-spies-van-de-barbecue


Voorbereiding – 10 minuten + marineer tijd

Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze dan in stukken, niet te klein. Meng in een kom de kipstukjes met paprika poeder, takjes tijm, in grove stukken gesneden citroengras stengel, olijfolie, peper en zout.

Dek af met huishoudfolie en laat dit enkele uren in de koelkast marineren, bij voorkeur de hele nacht. Je kunt de houten spiesen in water leggen om te voorkomen dat ze kunnen verbranden, maar dit is niet noodzakelijk.

Zorg dat de barbecue tijd genoeg heeft om alvast goed heet te worden. 

Kip en courgette spies van de barbecue
Kip en courgette spies van de barbecue

Kip en courgette spies van de barbecue afmaken – 20 minuten

Verwijder de citroengras en tijm takjes uit de marinade. Snijd de courgette in dunne linten, je kunt ze het beste rollen terwijl je ze om en om met een stuk kip op een spies rijgt.

Als je ze allemaal tegelijk rolt, zullen ze weer uitrollen. Herhaal dit tot alle kip en courgette rolletjes gebruikt zijn. Plaats de spiesen dan op de barbecue en gril deze ongeveer 10 minuten terwijl je ze af en toe om draait. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-05-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
11 stemmen

0 reacties op Kip en courgette spies van de barbecue

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.