• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

ohmydish.nl

Recepten en gerechten


  • Thema’s
    • Barbecue recepten
    • Brood recepten
    • High tea recepten
    • Ijsrecepten
    • Kerstrecepten
    • Kiprecepten
    • Ovenschotels
    • Paasrecepten
    • Pasta recepten
    • Pizza recepten
    • Quiche recepten
    • Sauzen
    • Slowcooker recepten
    • Soep recepten
    • Tapas
    • Valentijnsdag
    • Vegetarische recepten
    • Visrecepten
    • Wildrecepten
    • Wokrecepten
  • Hoofdgerechten
  • Lunch
  • Bijgerechten
  • Snacks
  • Toetjes
  • Voorafjes
  • Salades
  • Taart en cake
  • Ontbijt
Je bent hier: Home / Recepten / Kimchi noedels

Kimchi noedels

2 februari 2017 door ohmydish Reageer

Een makkelijk eenpansgerecht dat naar smaak pittig of milder gegeten kan worden. Overheerlijke kimchi noedels, binnen een half uur op tafel!
Aantal pers.: 4 personen | Voorbereiding: 10 minuten | Kooktijd: 20 minuten | Moeilijkheid: Makkelijk

Ingrediënten

  • 125 gram gerookte spekjes of buikspek
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 cm geraspte verse gemberwortel
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels Gochujang (koreaanse rode peper pasta, te koop bij Albert Heijn en toko)
  • 1 theelepel grove chili of chili vlokken
  • 200 gram kimchi (gefermenteerde kool, te koop bij de toko of maak het zelf)
  • 1 liter runderbouillon
  • 300 gram noedels (wij gebruikten ramen noedels)
  • 150 gram peultjes
  • 2 bosuien
Kimchi noedels ingrediënten
Kimchi noedels ingrediënten

Kookgerei

  • snijplank & koksmes
  • kleine kom
  • wok of diepe bakpan

Voorbereiding — 10 minuten

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Meng de knoflook met sojasaus, rode peper pasta, grove chili, sojasaus, sesamolie en geraspte gemberwortel. Pel dan ook de ui en snijd deze fijn. Indien nodig, snijd dan ook het spek in blokjes. Maak eventueel de peultjes schoon door de uiteinden eraf te snijden. Snijd de bosui in fijne ringen en zet opzij.

Kimchi noedels
Kimchi noedels

Kimchi noedels afmaken — 20 minuten

Bak de spekjes enkele minuten, het is niet nodig om extra olie of boter toe te voegen. Voeg dan ook de ui toe en na ongeveer een minuut het sojasaus mengsel. Voeg de kimchi, zonder vocht, toe en bak nog kort mee. Schenk er dan de runderbouillon bij en breng aan de kook. Laat het enkele minuten koken en voeg dan de noedels en peultjes toe.

Roer af en toe door zodat de noedels niet gaan plakken. Afhankelijk van de type noedels, zal het geheel na enkele minuten koken genoeg zijn ingedikt zodat de noedels en peultjes gaar zijn en er een mooie saus is ontstaan.  Serveer met de bosui ringen. Smakelijk!

Overzicht
recipe image
Receptnaam
Kimchi noedels
Geplaatst op
2017-02-02
Voorbereidingstijd
10M
Kooktijd
20M
Totale tijd
30M

In categorie: Hoofdgerechten, Wokrecepten Tags: bosui, buikspek, gefermenteerde kool, gemberwortel, geraspte gember, gerookt spek, gochujang, grove chili, kimchi, knoflook, knoflooktenen, koreaanse rode peper pasta, lente ui, noedels, noodles, peulen, peultjes, ramen noedels, ramen noodles, runderbouillon, sesamolie, sojasaus, spekblokjes, ui, verse gember, wok

Over ohmydish

Veronique is een chef en Marco is een programmeur. Samen zijn wij Ohmydish in 2014 begonnen en plaatsen 2 x per week een nieuw recept. Onze recepten zijn niet specifiek gezond, vegan, makkelijk of goedkoop maar zijn allemaal met liefde en passie gemaakt. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Marco en Veronique van Ohmydish (2018) Wij zijn Marco en Véronique, wonen in Zuid-Frankrijk, houden van koken, het Franse leven, delen van recepten en onze drie honden! Meer over ons

Receptenteller

Er zijn al: 1179 recepten geplaatst!

Nieuwsbrief

Wil je 2 x per maand recepten in je inbox?

Let op: wij versturen geen spam

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Footer

Recepten moeilijkheid

Makkelijk | Gemiddeld | Matig | Moeilijk

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Ohmydish netwerk

  • (EN) Ohmydish.com
  • (NL) Ohmydish.nl
  • Neem contact met ons op

Recepten thema’s

Barbecue recepten | Brood recepten | High tea recepten | Ijsrecepten | Kerstrecepten | Kiprecepten | Ovenschotels | Paasrecepten | Pasta recepten | Pizza recepten | Quiche recepten | Saus recepten | Slowcooker recepten | Soep recepten | Tapas recepten | Valentijnsdag | Vegetarische recepten | Visrecepten | Wildrecepten | Wokrecepten

Recepten per seizoen

Lente recepten | Zomer recepten | Herfst recepten | Winter recepten | Alle recepten

Keukens

Afrikaans | Amerikaans | Arabisch | Argentijns | Australisch | Aziatisch | Balkan | Belgisch | Brits | Caribisch | Chinees | Cubaans | Duits | Egyptisch | Engels | Europees | Frans | Grieks | Hawaiiaans | Hongaars | Iers | Indiaas | Indonesisch | Iraans | Irakees | Israelisch | Italiaans | Japans | Kantonees | Koreaans | Libanees | Maleisisch | Marokkaans | Mexicaans | Nederlands | Oekraïeens | Perzisch | Philipijns | Portugees | Roemeens | Russisch | Schots | Spaans | Surinaams | Thais | Tunesisch | Turks | Venezolaans | Vietnamees | Wereld | Zweeds | Zwitsers

Type- en spelfouten voorbehouden. Copyright © 2014 - 2019 · Ohmydish

2 x per maand recepten in je inbox?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang 2 x per maand onze nieuwste recepten, helemaal gratis!