Key lime pie

(10)

Verfrissende en makkelijke key lime pie, een klassieke Amerikaanse taart. De perfecte balans van zoet en zuur door het gebruik van gecondenseerde melk, mm!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-05-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-05-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Key lime pie

Ingrediënten


  • 1 pak droge koekjes - 200 gram (bijvoorbeeld Maria koekjes)
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 100 gram boter
  • 4 limoenen (sap + rasp)
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 4 eidooiers (6 eieren afgebeeld, enkel 4 nodig)
  • 2 eiwitten
  • room ter garnering

Kookgerei nodig


  • taartvorm
  • siliconen kwast
  • foodprocessor of deegroller
  • elektrische mixer
  • kom
  • spatel
  • citrus zesteur
  • citrus pers

Key lime pie Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/key-lime-pie


Voorbereiding – 10 minuten

Vet de taartvorm in met boter en zet opzij. Verkruimel de koekjes met een deegroller of foodprocessor. Voeg een theelepel kaneel toe aan de fijne koekkruimels.

Smelt de boter en meng met de koekkruimels. Verdeel de koekjes over de bodem en zijkanten van de taartvorm om een taartbodem te creëren, druk het goed aan met je handen.

Zet de taartbodem in de koelkast tot deze hard genoeg is geworden. Rasp de limoenen en pers het sap eruit. Je kunt voor de garnering ook grovere limoenzestes maken.

Verwarm de oven alvast voor op een temperatuur van 175 graden Celsius.

Key lime pie
Key lime pie

Key lime pie afmaken – 30 minuten + wachttijd

Klop de eiwitten tot deze stijve pieken vormen en zet opzij. Klop dan de eidooiers enkele minuten, tot deze wit zijn geworden, voeg hieraan de gecondenseerde melk toe.

Voeg dan ook het sap en rasp van de limoenen toe, maar bewaar een beetje zeste als je wil ter garnering. Voeg voorzichtig het eiwit toe, zorg dat het mengsel zo luchtig mogelijk blijft.

Schenk het mengsel voorzichtig op de koektaartbodem. Plaats de key lime pie in de oven voor ongeveer 20 minuten, of tot deze stevig is geworden.

Laat de taart volledig afkoelen en zet in de koelkast. Garneer met slagroom en limoen zestes.

Deze taart kun je prima een aantal dagen vooraf maken. Dit is omdat de taart tot wel 3 dagen lang goed blijft als je hem in de koelkast bewaard. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-05-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-05-2023


Waardeer dit recept!
10 stemmen

0 reacties op Key lime pie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.