Kervelsoep met croutons

(7)

Kervelsoep met croutons is een zeer snelle soep met weinig ingrediënten. Verse kervel geeft deze soep een prachtige groene kleur en een lichte anijs smaak.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-07-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Soep recepten
Kervelsoep met croutons

Ingrediënten


  • flinke bos verse kervel, ongeveer 100 gram
  • 1 aardappel
  • 1 liter water
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 1 kippenbouillonblokje
  • peper en zout naar smaak
  • flinke handvol croutons (naturel of met kruiden, of maak ze zelf)
  • room om erbij te serveren, zonder kan ook voor een frissere soep

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote pan
  • staafmixer (of eventueel een blender)

Kervelsoep met croutons Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Soep recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kervelsoep-met-croutons


Voorbereiding – 10 minuten

Was de verse kervel en verwijder de harde stelen. Schil de aardappel en snijd deze in kleine stukken. Pel de ui en knoflookteen en snijd deze fijn. 

Verse kervel
Verse kervel

Kervelsoep met croutons afmaken – 10 minuten

Voeg de kervel samen met aardappel, ui, knoflook, water en kippenbouillonblokje toe aan een grote pan en breng dit aan de kook. Het is niet nodig om eerst de ui en knoflook aan te fruiten.

Zodra de soep kookt zet je het vuur laag. Laat de soep zo kort mogelijk zachtjes koken om de groene kleur zo goed mogelijk te behouden. 

Kervelsoep met croutons
Kervelsoep met croutons

Zodra de aardappel en ui zacht zijn geworden zet je het vuur meteen uit. Pureer de soep met een staafmixer of blender en breng op smaak met peper en zout.

Serveer direct met een scheutje room en croutons, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-07-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
7 stemmen

0 reacties op Kervelsoep met croutons

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.