Kerstmis cheesecake

(46)

Maak een heerlijke Kerstmis cheesecake deze feestdagen en je zult bij iedereen een brede glimlach op het gezicht toveren! Klaar in 45 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-11-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Kerstmis cheesecake

Ingrediënten


  • 700 gram naturel roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 40 gram bloem
  • 4 eieren
  • 50 gram boter
  • Half pak Bastogne koekjes
  • 1 citroen
  • Klein handje bevroren frambozen
  • 20 verse frambozen
  • Suiker decoratie in kerst thema (groen / wit / rood)

Kookgerei nodig


  • 1 springvorm van 24 cm
  • Bakpapier
  • Blender, of een deegroller en een diepvrieszakje
  • Klein sauspannetje
  • Keukenmachine
  • Citroenrasp
  • Oven

Kerstmis cheesecake Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kerstmis-cheesecake


Voorbereiding – 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 140 graden Celsius. Begin door een springvorm van 24 cm in te vetten en te bekleden met bakpapier. Verkruimel de Bastogne koekjes door deze in een diepvrieszakje te doen en deze met een deegroller fijn te slaan.

Je kunt hiervoor ook een blender gebruiken. Smelt de boter in een klein sauspannetje, voeg dan de Bastogne kruimels toe en meng door elkaar. verdeel dit mengsel in de springvorm. Druk deze goed aan, en zorg ervoor dat er geen zichtbare gaten zijn.

Voeg dan de roomkaas, 4 eieren, poedersuiker en de bloem toe aan de kom van je keukenmachine. Meng deze samen op hoge snelheid, totdat er een glad mengsel onstaat.

Rasp de citroen en pers het sap eruit. Voeg de citroenzest en citroensap toe aan de kom en meng deze goed samen. Giet nu het roomkaas, eieren en poedersuiker mengsel over de bakvorm.

Plet de bevoren frambozen met een vorm en meng deze in het roomkaasmengsel. 

Kerstmis cheesecake
Kerstmis cheesecake

De Kerstmis cheesecake afmaken – 35 minuten

Plaats de springvorm in de oven en bak de cheesecake 30 tot 35 minuten lang op een temperatuur van 140 graden Celsius. Haal de cheesecake uit de oven na het bakken, en laat deze tot kamertemperatuur afkoelen.

Plaats de Kerstmis cheesecake in de koelkast zodra deze helemaal afgekoeld is. Decoreer de cheesecake met verse frambozen en suiker decoratie in de kleuren groen, rood en wit. Fijne feestdagen!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-11-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024


Waardeer dit recept!
46 stemmen

0 reacties op Kerstmis cheesecake

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.