Karnemelk panna cotta

(6)

Maak zelf een Italiaanse karnemelk panna cotta, heerlijk romig en zó klaar. Serveer met lekkere rode besjes of ander rood fruit.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-01-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-02-2023

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Karnemelk panna cotta

Ingrediënten


  • 350 ml room
  • 5 blaadjes gelatine
  • 75 gram suiker
  • 2 eetlepels vanille extract
  • 350 ml karnemelk
  • eetlepel zonnebloemolie
  • Rode besjes of ander fruit om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • garde
  • 6 schaaltjes (wij gebruikten ramekins)
  • siliconen kwast
  • kom
  • klein mesje

Karnemelk panna cotta Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/karnemelk-panna-cotta


Karnemelk panna cotta maken – 10 minuten + wachttijd

Verwarm de room samen met de suiker en vanille extract op laag vuur.

Tip: gebruik de siliconen kwast om de schaaltjes in te vetten met een dun laagje zonnebloemolie. Dit zal ervoor zorgen dat de panna cotta makkelijker uit de schaaltjes gaan.

Week de gelatine blaadjes in koud water. Zet het vuur uit, knijp het overtollige water uit de gelatineblaadjes en los deze op in de warme room. Meng de karnemelk bij het roommengsel en verdeel over de schaaltjes.

Zet de schaaltjes voorzichtig in de koelkast en laat de panna opstijven in minimaal 2 uur. 

Karnemelk panna cotta
Karnemelk panna cotta

Om de panna cotta uit de schaaltjes te halen, vul je een kom met warm water. Gebruik eventueel een klein mesje om langs de zijkanten van de schaaltjes te halen.

Dompel de schaaltjes in het warme water en houdt de panna cotta dan op de kop boven een bord. Als de panna cotta er dan nog niet makkelijk uit komt, dien je de schaaltjes iets langer in het warme water te dompelen.

Je kunt de panna cotta ook vanuit de glaasjes eten, je hoeft het niet perse op een bord te presenteren. Dat hoef je ook niet te doen met deze heerlijke mokka panna cotta. Serveer eventueel met rode besjes of ander fruit en geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-01-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-02-2023


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Karnemelk panna cotta

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.