Kangoeroe biefstuk met stroopsaus

(9)

Kangoeroe? Ja echt, in Australië eten ze het volop en ik snap wel waarom. Héérlijk! Kangoeroe biefstuk met stroopsaus is heerlijk tijdens de kerstdagen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-11-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 27-01-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kangoeroe biefstuk met stroopsaus

Ingrediënten


  • 4 kangoeroe biefstukken
  • kleine uitjes
  • klont boter
  • olijfolie
  • paar takjes verse tijm
  • paar takjes verse rozemarijn
  • 1 knoflookteen
  • 4 eetlepels appelstroop
  • ongeveer 150 ml Noilly Prat of rode port
  • peper en zout naar smaak
  • krieltjes, spruitjes en stoofperen om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • ovenschaal
  • oven
  • middelgrote pan
  • klein mesje
  • grote bakpan
  • vleestang
  • lepel
  • aluminiumfolie

Kangoeroe biefstuk met stroopsaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kangoeroe-biefstuk-met-stroopsaus


Voorbereiding – 30 minuten

Haal de biefstuk vooraf uit de koelkast. Als je krieltjes erbij wilt serveren, kun je deze het beste in een ovenschaal doen. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en eventueel een aantal takjes verse tijm en/of rozemarijn.

Bak de krieltjes dan ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden Celsius, of tot ze gaar zijn afhankelijk van de grootte. Maak ook de spruitjes schoon en kook deze beetgaar in kokend water. 

Om de kleine uitjes makkelijk te kunnen pellen, kun je deze ongeveer 30 seconden koken en hierna laten afkoelen. Pel ze dan heel gemakkelijk met een klein mesje en snijd ze door de helft.

Pel een knoflookteentje en plet deze, het is niet nodig om deze te snijden. 

Kangoeroe biefstuk met stroopsaus
Kangoeroe biefstuk met stroopsaus

Kangoeroe biefstuk met stroopsaus afmaken – 10 minuten

Verhit een klontje boter samen met een scheut olijfolie in een grote bakpan. Bestrooi de biefstukken met peper en zout en bak deze dan ongeveer 3 minuten aan elke kant, afhankelijk hoe je deze het liefst gebakken wilt hebben.

Voeg ondertussen de uitjes, het geplette knoflookteentje en takjes tijm en rozemarijn toe aan de pan. Haal het vlees uit de pan en pak deze in met aluminiumfolie.

Zo kan de biefstuk rusten zonder dat deze zal afkoelen. Schenk Noilly Prat in de bakpan en roer de stroop erdoor tot een gladde saus is ontstaan. Breng op smaak met peper en zout.

Verwijder de knoflook, tijm en rozemarijn. Serveer de biefstuk eventueel met ovengebakken krieltjes, spruitjes en stoofpeertjes. Maak af met de stroopsaus, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-11-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 27-01-2023


Waardeer dit recept!
9 stemmen

0 reacties op Kangoeroe biefstuk met stroopsaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.