Kalkoenfilet met sinaasappel en honing

(7)

Je wilt een 2e keer opscheppen zodra je deze kalkoenfilet met sinaasappel en honing voorgeschoteld krijgt. Recept voor 2 personen, klaar in 1 uur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-10-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 24 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 04-12-2022

Kooktijd 24 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Kalkoenfilet met sinaasappel en honing

Ingrediënten


  • 2 kalkoenfilets
  • 2 eetlepels Herbs de provence (Franse kruidenmix)
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 3 theelepels gedroogde rozemarijn
  • 3 theelepels gedroogde tijm
  • Honing
  • 1 sinaasappel
  • Anderhalve eetlepel appelazijn
  • 2 theelepels mosterd
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Kookgerei nodig


  • Koksmes en snijplank
  • Oven + bakplaat
  • Bakpapier
  • Digitale thermometer (geschikt voor de oven!)
  • Kleine sauspan
  • Garde

Kalkoenfilet met sinaasappel en honing Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 24 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kalkoenfilet-met-sinaasappel-en-honing


Voorbereiding -- 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius.

Bedek de bakplaat met bakpapier en druip er wat olijfolie overheen. Breng beide kalkoenfilets op smaak met peper en zout. Plaats de kalkoenfilets op het bakpapier en bedek deze met herbs de Provence (Franse kruidenmix). Duw de digitale thermometer in het dikste deel van de kalkoenfilet.

Een sinaasappel-honing saus maken -- 10 minuten

Voeg een flinke knijp honing toe aan het kleine sauspannetje. Voeg dan zest van een kwart sinaasappel, het sap van de sinaasappel, 1 theelepel mosterd, anderhalve eetlepel appelcider en zout&peper toe. Breng dit alles aan de kook en meng de ingrediënten goed door elkaar. Zet het vuur lager na 5 minuten en laat nogmaals 5 minuten op laag vuur pruttelen. Giet de sinaasappel-honingsaus in een kommetje en laat tot kamertemperatuur afkoelen.

De kalkoenfilet met sinaasappel en honing afmaken -- 40 minuten

Bak de kalkoenfilets in de oven in 40 minuten gaar. Controleer de interne temperatuur zo nu en dan, de ideale kerntemperatuur is tenminste 70 graden Celsius. Haal de kalkoenfilets uit de oven zodra deze gaar zijn.

Giet er dan de sinaasappel-honing saus overheen. Serveer de kalkoenfilet met pasta, aardappelpuree en/of verse groentes. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-10-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 24 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 04-12-2022


Waardeer dit recept!
7 stemmen

0 reacties op Kalkoenfilet met sinaasappel en honing

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.