Een kalfsrollade met tomaatjes en rozemarijn is makkelijk te maken. Heerlijk mals vlees voor een perfect pronkstuk tijdens een diner of feestdagen. Klaar binnen 40 minuten.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 20-07-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kalfsrollade-met-tomaatjes-en-rozemarijn
Pel de ui en knoflooktenen en snijd de ui en halve ringen en de knoflook in dunne plakjes. Bestrooi de kalfsrollade met peper en zout en was de cherry tomaatjes.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verhit olijfolie in de middelgrote bakpan en bak hierin de kalfsrollade mooi bruin aan beide kanten. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze nog enkele minuten.
Schenk de kalfsfond erbij samen met de rozemarijn en laat het enkele minuten inkoken. Verplaats de kalfsrollade samen met de saus naar de ovenschaal.
Voeg de cherry tomaatjes toe en bak de rollade gaar in de oven voor ongeveer 20 minuten, exacte tijd is afhankelijk van je oven.
Laat de rollade eerst rusten voor je deze gaat aansnijden en verwijder de rozemarijn takjes. Serveer bijvoorbeeld met pommes duchesse en warme groenten. Smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 20-07-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.