Kabeljauw met tuinbonen en bloemkool

(6)

Zet een prachtig gerecht binnen een half uur op tafel. Misschien is deze kabeljauw met tuinbonen en bloemkool wel iets dat je wilt onthouden voor de kerst?

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-09-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-12-2022

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kabeljauw met tuinbonen en bloemkool

Ingrediënten


  • 4 kabeljauw filets
  • 1/4e bloemkool
  • ongeveer 12 eetlepels bloemkool puree
  • ongeveer 200 gram tuinbonen - vers of diepvries
  • 5 middelgrote vastkokende aardappels
  • 100 gram roze garnalen - je kunt ook Hollandse garnalen gebruiken
  • handvol sla
  • (geklaarde) boter en olijfolie om te bakken
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • schuimspaan
  • kleine kom
  • grote bakpan
  • optioneel: sla centrifuge
  • keukenpapier

Kabeljauw met tuinbonen en bloemkool Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kabeljauw-met-tuinbonen-en-bloemkool


Voorbereiding – 15 minuten

Om dit gerecht af te maken serveerden wij bloemkool puree, dit kan elk bijgerecht naar wens zijn. 

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil ondertussen de aardappels en snijd deze vervolgens in blokjes van ongeveer 1 cm. Kook de blokjes aardappel gaar in ongeveer 5 minuten, afhankelijk van de grootte. 

Maak ondertussen kleine bloemkoolroosjes en zet opzij. Was de sla als dit nodig is en maak deze droog met een sla centrifuge. 

Kabeljauw met tuinbonen en bloemkool
Kabeljauw met tuinbonen en bloemkool

Kabeljauw met tuinbonen en bloemkool afmaken – 15 minuten

Haal de aardappelblokjes uit het water met een schuimspaan en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de kleine bloemkoolroosjes gaar in enkele minuten. Haal deze vervolgens ook uit het water en breng het nogmaals opnieuw aan de kook. 

Houd de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes warm terwijl je het gerecht afmaakt. Kook de tuinbonen gaar in enkele minuten. 

Verhit boter en een beetje olijfolie in de grote bakpan en dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier. Breng de filets op smaak met peper en zout en bak de kabeljauw enkele minuten aan beide kanten, tot deze mooi goudbruin kleuren. 

Verdeel de bloemkoolpuree over de borden en plaats de kabeljauw bovenop. Breng de aardappelblokjes, bloemkoolroosjes en tuinbonen op smaak met peper en zout en verdeel over de borden.

Maak het gerecht af met de boter uit de bakpan, de roze garnalen en een paar kleine slablaadjes. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-09-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-12-2022


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Kabeljauw met tuinbonen en bloemkool

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.