Kabeljauw met saffraansaus

(12)

Kabeljauw met saffraansaus is een heerlijk doordeweekse maaltijd. Smaakvolle, romige en schuimige saus zonder room die klaar is binnen 20 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-07-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-09-2022

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kabeljauw met saffraansaus

Ingrediënten


  • 1 ui
  • 1 takje verse tijm
  • 1 eetlepel saffraan draadjes
  • 100 ml sherry
  • 200 ml visbouillon
  • 100 gram koude roomboter
  • boter + olijfolie om mee te bakken
  • peper en zout naar smaak
  • 4 kabeljauw filets

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • kleine sauspan
  • houten spatel
  • fijne zeef
  • staafmixer
  • keukenpapier
  • grote bakpan
  • visspatel

Kabeljauw met saffraansaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kabeljauw-met-saffraansaus


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de ui en snijd deze fijn. Verhit een klontje boter in de kleine sauspan en fruit hier de ui samen met de saffraan, zodra de ui glazig begint te worden voeg dan ook het takje tijm toe.

Blus na enkele minuten af met de sherry en kook dit kort op middelhoog vuur. Voeg de visbouillon toe en laat het op middelmatig vuur inkoken tot ongeveer de helft. 

Kabeljauw met saffraansaus
Kabeljauw met saffraansaus

Kabeljauw met saffraansaus afmaken -- 10 minuten

Verhit boter samen met een scheut olijfolie in een bakpan. Dep de kabeljauw filets droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout.

Bak de filets enkele minuten aan beide kanten tot de kabeljauw mooi goudbruin is en de binnenkant nog mooi zacht.

Maak de saus af door deze te zeven en daarna door er koude blokjes boter aan toe te voegen terwijl je de staafmixer gebruikt om de saus luchtig en dikker te maken. Voeg steeds een blokje boter toe als de vorige volledig is opgenomen. Je zult merken dat de saus dikker wordt door het geleidelijk toevoegen van de boter.

Breng op smaak met peper en zout en serveer direct. Serveer de kabeljauw met saffraansaus en eventueel met tagliatelle, snijbonen of andere groente naar keuze. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-07-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-09-2022


Waardeer dit recept!
12 stemmen

0 reacties op Kabeljauw met saffraansaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.