Kabeljauw met romige kappertjessaus

(38)

Serveer deze kabeljauw met romige kappertjessaus met huisgemaakte pasta, krieltjes of rijst. Recept voor 4 personen, klaar in een uur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-01-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-11-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kabeljauw met romige kappertjessaus

Ingrediënten


  • 4 kabeljauwfilets
  • 3 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml slagroom
  • handvol kappertjes
  • 3 eetlepels witte (dragon) wijnazijn
  • zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels bloem
  • boter om mee te bakken

Kookgerei nodig


  • Kleine sauspan
  • Middelgrote bakpan
  • Keukenpapier

Kabeljauw met romige kappertjessaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kabeljauw-met-romige-kappertjessaus


Voorbereiding – 45 minuten

Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verhit een kleine sauspan op middel-hoog vuur.

Smelt een klein klontje boter en fruit de sjalotjes en knoflook aan. Giet de azijn in het pannetje en laat het meeste van de azijn verdampen.

Voeg de room toe en laat ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur. Voeg dan een handvol kappertjes (naar smaak) toe aan de saus en laat nogmaals 10 minuten zachtjes pruttelen. 

De kappertjes zijn van zichzelf al zout genoeg, om deze reden hoef je geen extra zout toe te voegen. 

Kabeljauw met romige kappertjessaus
Kabeljauw met romige kappertjessaus

De kabeljauw met romige kappertjessaus afmaken – 15 minuten

Dep ondertussen de vis droog met keukenpapier, breng de vis op smaak met peper en zout. Bedek de filets met een dun laagje bloem.

Verhit een middelgrote bakpan en voeg een flinke klont boter toe. Leg de kabeljauwfilets in de pan en bak 3 - 4 minuten lang afhankelijk van de dikte van de vis.

Een aantal minuten per kant is in de meeste gevallen voldoende. Serveer de kabeljauw met bijvoorbeeld huisgemaakte pasta, aardappeltjes of rijst.

Schep de romige kappertjessaus over de gebakken kabeljauwfilets en serveer direct. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-01-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-11-2023


Waardeer dit recept!
38 stemmen

0 reacties op Kabeljauw met romige kappertjessaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.