Kabeljauw met geroosterde paprikasaus

(11)

Serveer deze kabeljauw met geroosterde paprikasaus met een pasta naar keuze en een simpele spinaziesalade. Klaar in 45 minuten, recept voor 4 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-12-2022

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kabeljauw met geroosterde paprikasaus

Ingrediënten


  • 4 kabeljauwfilets (vers of diepvries)
  • Boter om mee te bakken
  • Peper en zout naar smaak
  • 3 rode paprika's
  • Olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • 200 ml groentebouillon
  • 50 ml slagroom
  • Optioneel: Gekookte pasta en een simpele spinazie salade om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Koksmes
  • Bakplaat met bakpapier erop
  • Kleine sauspan
  • Fijne zeef
  • Staafmixer
  • Grote bakpan
  • Oven

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kabeljauw-met-geroosterde-paprikasaus


Voorbereiding – 40 minuten

Tip: Je kunt de paprikasaus sneller maken door geroosterde paprika's uit blik te kopen. Paprika's die je zelf roostert hebben echter wel meer smaak! Verhit de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius.

Snijd de rode paprika's doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Plaats de rode paprika's met de snijkant naar beneden op een bakplaat met bakpapier erop. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Bak de rode paprika's 30 minuten lang in de oven, of totdat de paprika's een zwarte kleur krijgen. Haal de rode paprika's uit de oven en laat deze genoeg afkoelen totdat je er met je handen aan kunt zitten.

Haal dan het velletje van de paprika's af. Snijd de sjalotjes en teentjes knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een kleine sauspan en fruit in ongeveer 2 minuten de sjalotjes en knoflook.

Snijd de gebakken en gepelde rode paprika's in stukjes en voeg toe aan de sauspan. Voeg na 3 minuten de groentebouillon toe en laat 5 minuten lang op laag vuur pruttelen.

Gebruik een staafmixer om de inhoud van het pannetje tot een gladde saus te pureren. Haal de rode paprikasaus door een fijne zeef. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper en zout. 

Kabeljauw met geroosterde paprikasaus
Kabeljauw met geroosterde paprikasaus

De kabeljauw met geroosterde paprikasaus afmaken – 5 minuten

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Verhit boter in een grote bakpan en bak de kabeljauw 2 tot 3 minuten aan beide kanten gaar.

Serveer de kabeljauw met geroosterde paprikasaus met een pasta naar keuze en een (simpele) spinazie salade. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-12-2022


Waardeer dit recept!
11 stemmen

2 reacties op Kabeljauw met geroosterde paprikasaus

Rita plaatste op 31-03-2022 om 10:03:55
Ziet er verrukkelijk uit, wil dit ook graag gaan maken maar ik weet niet wat je bedoeld met spinazie salade. Is dat gewoon wat blaadjes erbij of maak je de spinazie aan met olie en kruiden ? Zo ja, heb je een voorbeeld?
Ohmydish plaatste op 31-03-2022 om 10:18:18
Hoi Rita, dankjewel! De jonge spinazieblaadjes zijn het allerlekkerste om rauw te eten als een salade, de grotere spinazieblaadjes zijn namelijk iets taaier en daardoor lekkerder om eerst te koken of bakken ipv rauw te eten. Je kunt de spinazie inderdaad aanmaken met een beetje olie en kruiden. Ik vind het zelf het lekkerste om een ui of sjalot fijn te snijden en dit te mengen met een simpele vinaigrette/dressing: https://ohmydish.nl/blog/basis-vinaigrette-recept Smakelijk alvast, veel liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.