Deze kabeljauw met een krokant jasje staat binnen 20 minuten op tafel. Een krokant korstje gemaakt zonder boter, maar met olijfolie en rode ui. Yum!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-03-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 25-04-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kabeljauw-met-een-krokant-korstje
Zorg ervoor dat de kabeljauw ontdooid is en dep deze goed droog met keukenpapier. Rooster de pijnboompitten kort in een droge bakpan.
Pel de rode ui en snijd deze fijn. Hak de peterselie fijn en meng de pijnboompitten, peterselie en rode ui samen met de honing, olijfolie en balsamico azijn.
Breng het mengsel op smaak met peper en zout en bestrooi de kabeljauw filets ook met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Plaats een stuk bakpapier op een bakplaat of ovenschaal en leg hier de kabeljauwfilets in. Voeg de panko toe aan het rode ui mengsel en verdeel dit dan over de kabeljauw.
Bak de vis gaar in ongeveer 10 minuten in de oven, je wilt niet dat de vis te gaar zal zijn maar dat de korst wel krokant is geworden. Wij serveerden deze heerlijke vis met broccoli, pasta en romige kreeftensaus. Smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-03-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 25-04-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.