Japanse udon noedelsoep met ananas

(2)

Verwacht een smaakexplosie van deze Japanse udon noedelsoep met ananas! Makkelijk te maken en klaar in een half uur, recept voor 4 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-12-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Japanse udon noedelsoep met ananas

Ingrediënten


  • 2 pakjes Japanse udon noodles (ongeveer 200 gram)
  • 1 kipfilet
  • 1 groene paprika
  • 4 eetlepels zoute sojasaus
  • 3 wortels
  • 1/2 verse ananas
  • 1/2 citroen
  • duimdikte verse gember
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: een beetje hete saus (sriracha)

Kookgerei nodig


  • 1 grote pan
  • citrus pers
  • schilmesje
  • snijplank & koksmes

Japanse udon noedelsoep met ananas Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/japanse-udon-noedelsoep-met-ananas


Voorbereiding – 10 minuten

Begin met het schoonmaken van de verse ananas. Hiervoor snijd je eerst de buitenste delen eraf en snijd de ananas vervolgens in 2en. Snijd alle donkere stukjes en het middelste harde deel weg.

Snijd vervolgens de ananas in niet al te kleine stukjes. Was de groene paprika en verwijder de zaadlijsten, snijd de paprika in lange repen (julienne).

Schil de wortels en snijd deze in dunne lange repen (julienne). Pers het sap van een halve citroen en verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilet. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Schil de gemberwortel en snijd de gember in plakjes. 

Japanse udon noedelsoep met ananas
Japanse udon noedelsoep met ananas

De Japanse ananas udon noedelsoep afmaken – 20 minuten

Nu het makkelijke gedeelte: Voeg 4 eetlepels zoute sojasaus toe aan de grote pan. Verhit dit op middelhoog vuur, voeg dan de stukjes kipfilet toe en kook deze voor ongeveer 2 tot 3 minuten.

Voeg de wortel en groene paprika toe en kook nog eens 5 minuten, roer af en toe. Voeg het citroensap en de gemberplakjes toe. Schenk er vervolgens 1,5 liter kippenbouillon bij, draai het vuur hoog en breng aan de kook.

Zodra de soep gaat koken, draai je het vuur laag en voeg de udon noodles toe. Kook deze gaar, controleer voor de exacte kooktijd de verpakking want er zijn vele soorten noodles.

Gemiddeld gezien zijn noedels gaar tussen 5 - 10 minuten. Voeg 2 minuten voor het serveren de stukjes ananas toe, zo behoudt de ananas zijn vorm en kleur

 Breng de soep op smaak met peper, zout en eventueel sriracha saus. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-12-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023


Waardeer dit recept!
2 stemmen

0 reacties op Japanse udon noedelsoep met ananas

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.