Italiaanse bol kipsaté

(6)

Deze Italiaanse bol kipsaté is een heerlijk vullend broodje die je prima als lunchgerecht kunt eten. Recept voor 2 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-08-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch
Italiaanse bol kipsaté

Ingrediënten


  • 1 kipfilet
  • 2 Italiaanse bollen (ongebakken kan ook)
  • Ijsbergsla
  • Boter
  • Satésaus

Kookgerei nodig


  • Koksmes
  • Plastic snijplank
  • Kleine sauspan
  • Bakpan
  • Oven

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/italiaanse-bol-kipsate


Voorbereiding – 5 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Maak ondertussen de kipfilet schoon, snijd overtollig vet eraf. Snijd dan de kipfilet in blokjes.

Verhit nu de zelfgemaakte satésaus in een kleine sauspannetje. Scheur een aantal bladeren van de ijsbergsla af, was deze en dep droog.

Italiaanse bol met kipsaté
Italiaanse bol met kipsaté

De Italiaanse bol kipsaté afmaken – 15 minuten

Bak het Italiaanse brood in 10 minuten af in de oven, of totdat het brood mooi bruin geworden is. Verhit de bakpan op middelhoog vuur, voeg dan een klontje boter toe aan de pan.

Bak de kipfiletblokjes gaar. Haal het Italiaanse brood uit de oven en laat een aantal minuten lang afkoelen. Snijd de Italiaanse bollen dan doormidden.

Voeg satésaus toe aan beide kanten, scheur de slablaadjes in grove stukken en voeg deze toe aan de bollen. Voeg als laatste de gebakken kipfiletstukjes toe.

Geniet van deze heerlijke Italiaanse bol met kipsaté!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-08-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Italiaanse bol kipsaté

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.