Heb je eieren over, of wil je leren hoe je zelf ingemaakte eieren kunt maken? Met behulp van dit recept heb je in een klein half uurtje ingemaakte eieren!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-08-2018, dit recept is voor 10 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-01-2024
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ingemaakte-eieren
Verzamel alle genoemde ingrediënten bij elkaar. Steriliseer de weckpot of bewaarpot. Vul de kookpan met water en breng aan de kook.
Kook de eieren in 8 - 10 minuten tot deze hardgekookt zijn, afhankelijk van de grootte van de eieren. Verwarm ondertussen de azijn samen met de suiker en kruiden in een klein pannetje en laat het dan afkoelen tot kamertemperatuur.
Haal de eieren uit het kokend water en spoel af met koud (kraan) water. Laat de eieren afkoelen tot kamertemperatuur en pel ze dan.
Voeg de afgekoelde eieren toe aan de weck- of bewaarpot. Schenk het azijn mengsel op de eieren. Vul de weckpot met water tot net iets onder de rand. Schroef de deksel op de pot, en bewaar de eieren in de koelkast.
Het is het lekkerste om de eieren tenminste 1 dag te laten staan. De eieren zijn tot ongeveer 3 tot 4 weken houdbaar in de koelkast.
Deze ingelegde eieren zijn lekker voor op brood, in de salade of als bijgerecht. Geniet ervan!
Tip: haal de eieren voor gebruik nooit met je handen uit de pot, gebruik liever een grote lepel of een vork.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-08-2018, dit recept is voor 10 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-01-2024
Leuk recept ga ik zekers eens proberen Maar ook even een kleine vraag Waarom schrijf je op de schalen van de eieren? Eierschalen zijn zover ik weet poreus. Wij merken de doosjes waarin we ze in opbergen
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.