Ingemaakte bonen in tomatensaus

(8)

Sperziebonen bewaren kun je op verschillende manieren doen. Probeer deze ingemaakte bonen in tomatensaus eens, heerlijk met knoflook en basilicum.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-10-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Ingemaakte bonen in tomatensaus

Ingrediënten


  • halve kilo sperziebonen
  • 4 grote tomaten
  • 2 knoflooktenen
  • 1 ui
  • takje verse basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • steriele weckpotten

Ingemaakte bonen in tomatensaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ingemaakte-bonen-in-tomatensaus


Voorbereiding -- 15 minuten

Vul de middelgrote pan met water en breng aan de kook. Was de bonen en verwijder de uiteindes. Kook de sperziebonen ongeveer 5 minuten in het kokende water, tot ze beetgaar zijn.

Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd in kleine stukken.

Zorg dat de weckpotten steriel zijn, dit kun je makkelijk doen door ze enkele minuten schoon te koken in kokend water. 

Ingemaakte bonen in tomatensaus
Ingemaakte bonen in tomatensaus

Ingemaakte bonen in tomatensaus afmaken -- 15 minuten

Gebruik de middelgrote pan opnieuw en verhit hier een beetje olijfolie in. Fruit de ui en knoflooktenen enkele minuten en voeg dan de tomatenstukjes toe.

Verwarm het geheel enkele minuten en laat het indien nodig een beetje indikken. Voeg dan de beetgare bonen toe en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de basilicum over de weckpotten en verdeel hier dan ook de bonen en tomatensaus over. Zorg dat deze nog zo heet mogelijk zijn en sluit dan de weckpot.

Laat deze volledig afkoelen en deze kun je nu erg lang bewaren op een donkere plek met zo weinig mogelijk temperatuurschommelingen. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-10-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
8 stemmen

0 reacties op Ingemaakte bonen in tomatensaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.