Ingelegde komkommer met gember

(9)

Super makkelijke ingelegde komkommer met gember, kaneel en laurier. Gebruik weckpotten zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-09-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Bijgerechten
Ingelegde komkommer met gember

Ingrediënten


  • 3 komkommers
  • 1 groot stuk verse gemberwortel
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 200 gram suiker
  • 2 eetlepels zout
  • 750 ml natuur azijn
  • 1 liter water

Kookgerei nodig


  • grote pan
  • tang
  • schone theedoek
  • snijplank & koksmes
  • weckpotten

Ingelegde komkommer met gember Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ingelegde-komkommer-met-gember


Voorbereiding – 10 minuten

Vul de grote pan met water en breng aan de kook. Maak de weckpotten goed schoon door ze kort te koken in het water, zo ben je er zeker van dat alle bacteriën verdwenen zijn.

Deze bacteriën zullen er namelijk voor zorgen dat de komkommers niet lang te bewaren zijn. Haal de weckpotten voorzichtig uit het kokende water met de tang en laat ze omgekeerd afkoelen op een schone theedoek.

Gooi het water weg en gebruik de pan opnieuw om het heerlijke zoetzure water in te maken. Was eerst de komkommers en snijd ze dan hoe je wilt, wij kozen voor kleine blokjes.

Schil de gemberwortel en snijd in plakjes of stukjes, net wat je wilt. 

Ingelegde komkommer met gember
Ingelegde komkommer met gember

Ingelegde komkommer met gember afmaken -- 10 minuten

Meng water, azijn, zout en suiker in de grote pan en breng aan de kook. Voeg dan de komkommerblokjes, gember stukjes, laurierblaadjes en kaneelstokjes toe. Laat het ongeveer 10 minuten koken. 

Verdeel het dan over de weckpotten en zet deze weg op een donkere plek, zoals een kelder. Ze zijn dan tot wel een jaar houdbaar, maar zo lang zullen ze het niet overleven, toch?

Wij gebruiken deze heerlijke komkommers in een salade, of eigenlijk, je kunt ze overal voor gebruiken in plaats van augurken. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-09-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
9 stemmen

2 reacties op Ingelegde komkommer met gember

Eef plaatste op 07-09-2016 om 19:03:05
Lekker! Ik maak ook wel eens ingelegde komkommer maar met gember heb ik het nog nooit geprobeerd. Lijkt mij een heerlijke combinatie.
Ohmydish plaatste op 07-09-2016 om 20:57:26
Zeker het proberen waard, mijn moeder deed dit vroeger altijd al, heeeerlijk! :) - Veronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.