Indonesische bami goreng

(36)

Bami goreng is de Indonesische versie van Lo Mein, wat "gebakken noedels" betekent. Deze Indonesische bami goreng is klaar in 25 minuten, recept voor 4.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-08-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 22-04-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Indonesische bami goreng

Ingrediënten


  • 450 gram eiernoedels of spaghetti noedels
  • 3 - 4 stukken kippendijen
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 1 Chinese kool of bok choy
  • 1 rode peper
  • Ketjap manis
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 120 ml water
  • Klein stukje verse gember
  • 4 teentjes knoflook
  • Sambal oelek naar smaak
  • Flinke hand taugé
  • Gebakken uitjes als topping
  • Zonnebloemolie

Kookgerei nodig


  • Wok
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Grote pan
  • Rasp

Indonesische bami goreng Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/indonesische-bami-goreng


Voorbereiding -- 10 minuten

Maak de prei schoon en snijd deze in ringen. Maak de Chinese kool onder koud stromend water schoon en snijd deze in grove stukken. Schil de wortel en snijd deze fijn. 

Snijd de kippendijen in stukjes. Plet de teentjes knoflook en verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze zo fijn mogelijk. 

Vul de grote pan met water en breng dit aan de kook. Kook de eiernoedels of spaghetti aan de hand van de instructies op de verpakking. 

Indonesische bami goreng
Indonesische bami goreng

De Indonesische bami goreng afmaken -- 15 minuten

Voeg olie toe aan de wok en bak de stukjes kippendijen op middelhoog vuur gaar. 

Voeg dan de gesneden prei, wortel, taugé en Chinese kool toe. Bak totdat de Chinese kool geslonken is. Voeg dan ketjap manis, 1 kippenbouillonblokje, water, geraspte verse gember, knoflook, rode peper en sambal oelek naar smaak toe. Zet het vuur lager en laat het gerecht een aantal minuten pruttelen. 

Voeg de gekookte noedels (of spaghetti) toe aan het kippendijenmengsel en meng goed door elkaar. Proef, en bepaal of het gerecht meer ketjap en/of sambal oelek nodig heeft. Serveer de Indonesische bami goreng met gebakken uitjes, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-08-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 22-04-2023


Waardeer dit recept!
36 stemmen

0 reacties op Indonesische bami goreng

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.