Indiase curry van bloemkool en kikkererwten

(8)

Hele makkelijke pittige en romige Indiase curry van bloemkool en kikkererwten. Klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-11-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-02-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Indiase curry van bloemkool en kikkererwten

Ingrediënten


  • 400 gram witte rijst
  • 1 kleine of middelgrote bloemkool
  • 1 blikje kikkererwten (250 gram)
  • 100 ml kokosmelk
  • Pittige gele curry pasta, naar smaak
  • 1 citroen
  • 1/2 knolselderij
  • 250 ml groente- of kippenbouillon
  • Zonnebloemolie om mee te bakken, of een andere neutrale olie

Kookgerei nodig


  • Koksmes + snijplank
  • Citruspers
  • Keukenmesje
  • Blikopener
  • Middelgrote pan
  • Grote bakpan

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/indiase-curry-van-bloemkool-en-kikkererwten


Voorbereiding -- 10 minuten

Maak de halve knolselderij schoon en snijd deze in blokjes. Laat het blikje kikkererwten uitlekken en zet alvast 250 ml kippenbouillon klaar.

Maak ook de bloemkool schoon en snijd deze in kleinere stukken. Vul in de tussentijd de middelgrote pan met water, breng aan de kook.

Kook hierin de rijst, aan de hand van de instructies op de verpakking. 

Indiase curry van bloemkool en kikkererwten
Indiase curry van bloemkool en kikkererwten

De Indiase curry van bloemkool en kikkererwten koken -- 15 minuten

Plaats de grote bakpan op middel-hoog vuur en voeg een scheut zonnebloemolie toe. Zodra de olie heet is voeg je de blokjes knolselderij toe. Bak deze 4 tot 5 minuten mee, voeg dan 250 ml bouillon toe.

Voeg de stukken bloemkool toe zodra de kippenbouillon bijna helemaal verdampt is. Rasp er citroen zest (stukje schil) overheen en pers het sap uit een halve citroen, en voeg dit ook toe aan de pan. 

Roer er zoveel gele curry pasta doorheen, naar smaak. Wij gebruikten ongeveer 2.5 eetlepel. Meng er als laatste ook de kikkererwten doorheen.

Laat alles goed heet worden, en serveer de Indiase curry met witte rijst. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-11-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-02-2023


Waardeer dit recept!
8 stemmen

0 reacties op Indiase curry van bloemkool en kikkererwten

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.