Ingrediënten
- 400 gram witte rijst
- 1 kleine of middelgrote bloemkool
- 1 blikje kikkererwten (250 gram)
- 100 ml kokosmelk
- Pittige gele curry pasta, naar smaak
- 1 citroen
- 1/2 knolselderij
- 250 ml kippenbouillon
- Zonnebloemolie om mee te bakken, of een andere neutrale olie
Kookgerei nodig
- Koksmes + snijplank
- Citruspers
- Keukenmesje
- Blikopener
- Middelgrote pan
- Grote bakpan
Voorbereiding — 10 minuten
Maak de halve knolselderij schoon en snijd deze in blokjes. Laat het blikje kikkererwten uitlekken en zet alvast 250 ml kippenbouillon klaar. Maak ook de bloemkool schoon en snijd deze in kleinere stukken. Vul in de tussentijd de middelgrote pan met water, breng aan de kook. Kook hierin de rijst, aan de hand van de instructies op de verpakking.

De Indiase curry van bloemkool en kikkererwten koken — 15 minuten
Plaats de grote bakpan op middel-hoog vuur en voeg een scheut zonnebloemolie toe. Zodra de olie heet is voeg je de blokjes knolselderij toe. Bak deze 4 tot 5 minuten mee, voeg dan 250 ml kippenbouillon toe. Voeg de stukken bloemkool toe zodra de kippenbouillon bijna helemaal verdampt is.
Rasp er citroen zest (stukje schil) overheen en pers het sap uit een halve citroen, en voeg dit ook toe aan de pan. Roer er zoveel gele curry pasta doorheen, naar smaak. Wij gebruikten ongeveer 2.5 eetlepel. Meng er als laatste ook de kikkererwten doorheen. Laat alles goed heet worden, en serveer de Indiase curry met witte rijst. Eet smakelijk!
Geef een reactie