Makhani kip, oftewel een boterzacht Indiaas gerecht met veel kruiden en malse kip. Deze wordt extra mals door de marinade met yoghurt en citroen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-11-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 06-07-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/indiase-butter-chicken-murgh-makhani
Schil de verse gember, pel de knoflooktenen en verwijder eventueel de zaadlijsten van de groene peper. Als je van pittig houdt, hoef je deze niet te verwijderen. Maak eerst een puree van 3 knoflooktenen en voeg deze toe aan de middelgrote kom.
Maak vervolgens in dezelfde kleine blender een puree van de gember wortel, 1 knoflookteen en de groene peper. Voeg een beetje olie toe zodat het smeuïger zal worden.
Snijd de kipfilets in stukken en meng deze met yoghurt, knoflookpuree, citroensap, kruidnagels, 1 eetlepel gemalen chili, 1 eetlepel garam masala, snuf gemalen nootmuskaat, peper en zout.
Smelt ongeveer 3 eetlepels roomboter, laat dit kort afkoelen en voeg dit ook toe. Zorg dat alles goed gemengd is, dek af met huishoudfolie en zet dit minimaal 2 uur in de koelkast.
Verhit een klont boter in een grote bakpan. Bak hierin eerst de gember en groene peper puree enkele minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de gemarineerde kip toe en bak dit enkele minuten langer.
Voeg een eetlepel garam masala en 400 ml passata toe en breng aan de kook. Zodra de kip gaar is, schenk je de room erbij en laat de saus indikken tot de gewenste dikte.
Breng de saus op smaak met peper, zout, garam masala en eventueel extra gemalen chili. Verwijder de kruidnagels, serveer met rijst en naan en garneer eventueel met verse peterselie. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-11-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 06-07-2023
Welke groenten serveer je bij butter chicken?
Butter chicken is heerlijk met bijvoorbeeld sperziebonen, ingelegde uien, aloo gobi, raita en nog veel meer.
Wat geeft butter chicken zijn oranje kleur?
De combinatie van tomaten en room geeft butter chicken zijn oranje kleur.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.