IJsbergslasoep met spekjes

(9)

Heerlijke verfrissende ijsbergslasoep met een vleugje sinaasappel. Je kunt deze soep ook koud serveren op een warme zomerdag. Serveer eventueel met spekjes.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-08-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Lunch
IJsbergslasoep met spekjes

Ingrediënten


  • 1.5 krop ijsbergsla
  • 1 grote prei
  • 250 gram spekreepjes
  • 100 gram boter
  • 1 liter kippen of groentenbouillon
  • 1 sinaasappel (rasp)
  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: room om te serveren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote pan
  • middelgrote bakpan
  • blender of staafmixer

IJsbergslasoep met spekjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ijsbergslasoep-met-spekjes


Voorbereiding – 15 minuten

Was de ijsbergsla en prei, verwijder de buitenste bladeren en snijd de sla en prei in stukken. Verhit boter in een grote pan en bak hierin de gewassen en gesneden prei enkele minuten.

Voeg dan de ijsbergsla en 1 theelepel gemalen nootmuskaat toe. Laat het vervolgens sudderen op laag vuur voor ongeveer 10 minuten.

Verhit ondertussen de middelgrote bakpan en bak de spekjes zonder toevoeging van extra boter of olie tot ze krokant zijn.

Schep ze vervolgens op een stukje keukenpapier om het overtollige vet op te vangen. 

IJsbergslasoep
IJsbergslasoep

IJsbergslasoep afmaken – 10 minuten

Schenk de kippen of groenten bouillon in de pan en breng de soep aan de kook. Voeg rasp van de sinaasappel toe. Zet het vuur vervolgens uit en pureer de soep.

Je kunt hiervoor een blender of staafmixer gebruiken. Breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer de soep met de gebakken spekjes en room. Om de maaltijd compleet te maken, is bijvoorbeeld dit recept voor zuurdesembrood hier perfect bij.

Je kunt deze soep ook prima koud serveren op een warme zomerdag. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-08-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
9 stemmen

0 reacties op IJsbergslasoep met spekjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.