Huzarensalade

(27)

Een heerlijk frisse huzarensalade met rundvlees, aardappel en groenten. Deze salade is het lekkerste als deze een nacht kan intrekken.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-07-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 5 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 5 uur 15 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Lunch
Huzarensalade

Ingrediënten


  • 250 gram mager runder stoofvlees
  • 750 gram aardappelen
  • 2 wortels
  • 1/2e pot zilveruitjes
  • 3/4e pot zure augurken
  • 1 zure appel
  • 1/2e pot mayonaise
  • handvol erwten
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • 2 middelgrote pannen
  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • 2 vorken

Huzarensalade Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 5 uur 15 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/huzarensalade


Voorbereiding – 30 minuten + 4 uur wachttijd

Breng een middelgrote pan met water aan de kook en kook hierin het rundvlees. De exacte kooktijd is afhankelijk van het soort vlees dat je gebruikt en de dikte van het stuk.

Na ongeveer 3 - 4 uur zal het vlees gaar zijn, het vlees is gaar als het mals is en je het gemakkelijk uit elkaar kunt trekken. Breng een tweede pan met water aan de kook en kook hierin de aardappels gaar in ongeveer een half uur. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de aardappels.

Laat de aardappels dan afkoelen en schil ze dan en  snijd deze vervolgens in kleine blokjes. Schil ondertussen de wortels en snijd deze in blokjes. Breng het water van de aardappels opnieuw aan de kook en kook hierin de wortels en na ongeveer 5 minuten kun je ook de erwtjes meekoken. 

Huzarensalade
Zelfgemaakte huzarensalade

Huzarensalade afmaken – 45 minuten + wachttijd

Gebruik 2 vorken om het rundvlees uit elkaar te trekken. Meng het vlees dan met de aardappel- en wortel blokjes en gekookte erwten. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.

Snijd de augurken in dunne plakjes en meng deze samen met de zilveruitjes en mayonaise door het vlees en aardappelmengsel. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Huzarensalade is het allerlekkerste als je deze een nacht in de koelkast bewaard. De smaken zullen dan volledig intrekken, breng de salade de dag erna nogmaals op smaak met peper en zout. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-07-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 5 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
27 stemmen

0 reacties op Huzarensalade

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.