Een hutspot ovenschotel is 2 heerlijke dingen combineren. Want wat is er lekkerder dan een stamppot? Een stamppot met een krokante kaaslaag!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-01-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 23-04-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hutspot-ovenschotel
Schil de aardappels en wortels en snijd deze grof. Kook deze vervolgens samen met de laurierblaadjes in een grote pan met water en zout.
Pel ondertussen de ui, was de prei en snijd de ui en prei ook grof.
Voeg ook de ui en prei toe en kook het geheel tot de aardappels en wortel gaar is. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden Celsius en vet een ovenschaal in met boter.
Giet de groenten en aardappels af en verwijder de laurierblaadjes. Gebruik een aardappelstamper om het geheel te pureren, maar maak de stamppot niet te fijn.
Roer er een klont boter doorheen samen met een flinke scheut melk om de stamppot smeuïg te maken. Breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat.
Verdeel de hutspot over de ovenschaal, druk deze niet aan zodat deze nog een beetje 'luchtig' is en verdeel hier een laag geraspte kaas overheen. Bak ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-01-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 23-04-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.