Hummus

(10)

Lekker en eenvoudige hummus die je snel zelf kunt maken. Klaar in minder dan 20 minuten, lekker met brood, wortel en selderijstengels.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-09-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Sauzen
Hummus

Ingrediënten


  • 400 gram kikkererwten (blik of pot)
  • 3 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 2 kleine teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 6 eetlepels (extra virgin) olijfolie
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • Snufje zout

Kookgerei nodig


  • Blender
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Citruspers
  • Kleine kom

Hummus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Sauzen

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hummus


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel en plet de 2 kleine teentjes knoflook met behulp van een koksmes en snijplank. Pers ongeveer 3 eetlepels sap uit een citroen middels een citruspers of gebruik simpelweg je handen. 

Laat het blik kikkererwten uitlekken in een kleine kom. Het vocht van het blikje kikkererwten zal ervoor zorgen dat de hummus smeuïger zal worden. 

Hummus maken
Hummus maken

De hummus maken -- 10 minuten

Plaats de kikkererwten, paprikapoeder, 3 eetlepels tahini, citroensap, 2 knoflookteentjes, de helft van de olijfolie en een snuf zout in de blender. 

Voeg de rest van de olijfolie tijdens het pureren toe, voeg ook een beetje vloeistof uit het blik kikkererwten toe. 

Pureer glad, proef, en bepaal of er meer zout en/of vloeistof nodig is. Schep de hummus in een kom, serveer met bijvoorbeeld een pita broodje, toast of chips. 

Reepjes wortels en selderijstengels zijn ook heerlijk om mee te dippen. Je kunt het ook serveren bij voorbeeld deze salade. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-09-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
10 stemmen

0 reacties op Hummus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.