Hummus met radijs

(4)

Hummus met radijs is een heerlijke dipsaus die er ook nog eens vrolijk uitziet met zijn prachtige groene kleur. Heerlijk voor de lente en zomer.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-07-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Sauzen
Hummus met radijs

Ingrediënten


  • 250 gram kikkererwten
  • 5 radijsjes met blad
  • 1 grote knoflookteen (of 2, afhankelijk van de sterkte van de knoflook die je gebruikt)
  • sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel tahin (sesampasta)
  • een scheutje water
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & klein mesje
  • eventueel citruspers
  • keukenmachine

Hummus met radijs Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Sauzen

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hummus-met-radijs


Voorbereiding -- 10 minuten

Als je gedroogde kikkererwten gebruikt dien je deze eerst een nacht te wellen en erna ongeveer 30 minuten te koken, of tot deze zacht geworden zijn.

Maak de radijsjes schoon door het blad eraf te snijden en deze goed te wassen. Verwijder vervolgens de uiteindes van de radijsjes en zet opzij.

Pel de knoflooktenen en pers het sap uit een halve citroen. 

Hummus met radijs
Hummus met radijs

Hummus met radijs afmaken -- 10 minuten

Plaats de gare kikkererwten in de keukenmachine samen met eventueel een beetje van het (kook)vocht van de pot of een scheutje water om het extra smeuïg te maken.

Voeg het citroensap, de gepelde knoflooktenen, tahin en de radijsjes met blad toe. Pureer het geheel in de keukenmachine en voeg olijfolie toe tot je de gewenste consistentie hebt bereikt. 

Breng op smaak met peper en zout. Heerlijk op brood of dip er gesneden rauwe groenten in, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-07-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
4 stemmen

0 reacties op Hummus met radijs

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.