Hummus met gekarameliseerde sjalot

(7)

Deze hummus met gekarameliseerde sjalot is ideaal als dipsaus tijdens een feestje, maar ook erg lekker op brood tijdens de lunch.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-12-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-08-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Sauzen
Hummus met gekarameliseerde sjalot

Ingrediënten


  • 400 gram kikkererwten (uit pot of blik)
  • 3 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 2 knoflooktenen
  • sap van 1 citroen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1/2e theelepel paprikapoeder
  • zout naar smaak
  • 3 sjalotten
  • 1 eetlepel suiker

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • kleine pan
  • houten lepel
  • foodprocessor

Hummus met gekarameliseerde sjalot Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Sauzen

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hummus-met-gekarameliseerde-sjalot


Voorbereiding -- 10 minuten

Notitie: Als je gedroogde kikkererwten gebruikt dien je deze eerst een nacht in water te wellen en dan te koken in ruim kokend water tot ze zacht zijn.

Pel de sjalotjes en snijd deze in (halve) dunne ringen. Verhit een beetje olijfolie in een kleine pan en fruit hierin de sjalotten enkele minuten, ze hoeven niet te kleuren.

Zodra ze een beetje zacht zijn geworden voeg je een eetlepel suiker toe en bak deze nog enkele minuten langer. 

Hummus met gekarameliseerde sjalot
Hummus met gekarameliseerde sjalot

Hummus met gekarameliseerde sjalot afmaken -- 15 minuten

Giet de kikkererwten af en bewaar het vocht. Voeg de kikkererwten samen met knoflooktenen, tahin, sap van een citroen, olijfolie en paprikapoeder toe aan een keukenmachine.

Pureer tot een gladde massa en voeg een beetje van het kikkererwtenvocht toe en eventueel meer olijfolie om de hummus smeuïger te maken.

Voeg de gekarameliseerde sjalotten toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer deze heerlijke hummus op brood of als dipsaus bij rauwe groentes zoals wortel, radijsjes en paprika. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-12-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-08-2023


Waardeer dit recept!
7 stemmen

0 reacties op Hummus met gekarameliseerde sjalot

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.