Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Huisgemaakt Baileys ijs

Zacht en romig Baileys ijs. Dit zelfgemaakte ijs smelt letterlijk op je tong, mm! Smaakt heerlijk met karamelsaus voor een makkelijk dessert.

Huisgemaakt Baileys ijs
55 minuten 6 personen Toetjes
Huisgemaakt Baileys ijs

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 350 ml room en melk totaal - bijv. 200 ml room en 150 ml melk
  • 125 ml Baileys (of vergelijkbare whisky drank)
  • 8 eigelen
  • 100 gram suiker
  • optioneel: karamelsaus om erbij te serveren
Huisgemaakt Baileys ijs
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • elektrische mixer
  • siliconen spatel
  • optioneel: kom
  • bakpapier
  • ijsmachine, passief of actief
  • luchtdichte bak

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

55 minuten 6 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/huisgemaakt-baileys-ijs


Voorbereiding -- 15 minuten

Verwarm langzaam de room, melk en Baileys op laag vuur. Als je gewone eieren gebruikt, in plaats van gepasteuriseerd eigeel (die je tegenwoordig op veel plekken kunt kopen) zul je de eieren moeten splitsen. Met het overgebleven eiwit kun je veel andere soorten recepten maken, zoals meringue, pavlova en Ile Flottante.

Voeg eigeel en suiker toe aan de kom van de elektrische mixer en mix tot deze luchtig en wit is geworden. Schenk een beetje van het warme roommengsel erbij terwijl je op middelhoge snelheid blijft kloppen. Zodra deze goed is gemengd, schenk je de rest van het roommengsel erbij en meng nog kort. Schenk het vervolgens weer terug in de pan en verhit het geheel op laag vuur tot het gaar is. Het mengsel is gaar als je op de spatel met je vinger een blijvende streep kunt trekken. Om het afkoelen te versnellen, kun je het mengsel in een kom schenken. Dek af met een stuk bakpapier om te voorkomen dat er een vel komt op het mengsel, net zoals bij gekookte melk.

Huisgemaakt Baileys ijs Huisgemaakt Baileys ijs

Baileys ijs afmaken -- 40 minuten

Zodra het mengsel volledig is afgekoeld, kun je het in je ijsmachine schenken. De tijd tot het bevroren is, hangt af van de machine die je gebruikt. Bij ons duurde dit ongeveer 40 minuten. Schep het Baileys ijs in een luchtdikte bak en plaats in de vriezer. Je kunt het nu tot wel 2 maanden bewaren, geniet ervan!



Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Karnemelkse broodjes
Volgend recept →
Makkelijke pittige kip

Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!