Honing-mosterd kip

(102)

Een simpele kipfilet, maar dan net even lekkerder! Deze honing-mosterd kip is klaar binnen een half uur en met maar een paar ingrediënten perfect voor doordeweeks.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-02-2018, dit recept is voor 3 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 3 personen Categorie Hoofdgerechten
Honing-mosterd kip

Ingrediënten


  • 3 kipfilets
  • 2 eetlepels mosterd
  • 4 eetlepels honing
  • sap van een halve citroen
  • 1 theelepel paprika poeder
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: peterselie om te garneren

Kookgerei nodig


  • snijplank & klein mesje
  • middelgrote kom
  • middelgrote bakpan met deksel

Honing-mosterd kip Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 3 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/honing-mosterd-kip


Voorbereiding – 15 minuten

Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets. Meng in een middelgrote kom het sap van een halve citroen, 2 eetlepels mosterd, 4 eetlepels honing en een theelepel paprika poeder.

Leg hier de kipfilets in en zorg dat ze volledig zijn bedekt. Laat deze even kort tot een minuutje of 5 marineren. 

Honing-mosterd kip
Honing-mosterd kip

De honing-mosterd kip afmaken – 15 minuten

Verhit olijfolie in een middelgrote bakpan. Haal de kipfilets uit de saus en bak deze mooi goudbruin aan elke kant. Schenk dan de saus en een scheut water bij de kipfilets, plaats de deksel op de pan en laat de kipfilets in ongeveer 5 minuten gaar worden. De exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de kipfilets.

Serveer de kipfilets met de saus, een salade en bijvoorbeeld aardappels uit de oven. Garneer eventueel met peterselie. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-02-2018, dit recept is voor 3 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
102 stemmen

5 reacties op Honing-mosterd kip

Helen plaatste op 25-02-2018 om 09:38:14
Gerecht ziet er heerlijk uit, maar welke soort mosterd gebruik je hierbij?
Ohmydish plaatste op 25-02-2018 om 11:17:53
Dankje Helen :) Gladde mosterd en welke soort en sterkte kun je naar eigen smaak gebruiken. Groetjes
Olga plaatste op 27-03-2018 om 09:35:26
proberen waard doe ik
Karel J. den Haan plaatste op 24-12-2019 om 15:56:56

Wel eens geprobeerd met een hele kip ?? Ik niet , dus vandaar mijn vraag

Ohmydish plaatste op 24-12-2019 om 17:51:15
Hallo Karel, nee dat heb ik met deze specifieke saus nog nooit gedaan. Maar dat kan zeker, dan zou ik de saus vloeibaarder maken met een beetje water en deze dan tijdens het bakken van de hele kip er steeds overheen scheppen met een lepel. Een hele kip heeft namelijk een langere bereiding nodig en bij voorkeur in de oven. Als de saus dan dik is zoals in dit recept, zal deze snel aanbranden voordat de kip gaar is. Voor een hele kip zou ik de hoeveelheid van de saus verdubbelen (plus water toevoegen dus) Groetjes en hele fijne feestdagen gewenst!

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.