Hongaarse lángos

(23)

Deze Hongaarse lángos zijn ook in andere landen populair, en dat is te begrijpen want het is namelijk super luchtig gefrituurd brood met aardappel.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-09-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-01-2024

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Hongaarse lángos

Ingrediënten


  • 1 grote kruimige aardappel (of 2 - 3 kleinere)
  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel zout + extra
  • snufje suiker
  • 1/2 zakje gist
  • 1 eetlepel zonnebloem of andere neutrale olie
  • 125 ml melk
  • 2 knoflooktenen
  • olie om te frituren

Kookgerei nodig


  • kleine pan
  • kleine fijne zeef
  • lepel
  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • schone theedoek
  • scherp mes
  • pan om te frituren
  • schuimspaan

Hongaarse lángos Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hongaarse-langos


Voorbereiding – 20 minuten + wachttijd

Kook de aardappelen gaar in de schil, de exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de aardappel. Zodra deze gaar is maak je er een gladde puree van, dit kun je het makkelijkste doen door deze eerst te schillen en dan met een lepel door een fijne zeef te wrijven. 

Meng de warme aardappelpuree met bloem, gist, zout, suiker en zonnebloemolie. Meng er dan langzaam de melk bij tot het een deegbal is. 

Dek de kom af en laat het deeg ongeveer een uur rijzen, tot deze verdubbeld is. Pel de knoflooktenen en snijd deze door de helft. 

Hongaarse lángos
Hongaarse lángos

Hongaarse lángos afmaken – 30 minuten

Verdeel het deeg in 4 gelijke delen, maak er opnieuw balletjes van en dek af met een theedoek. Laat deze nogmaals een kwartier rijzen en verhit ondertussen de olie om te frituren. 

Druk een balletje deeg plat met je hand en zorg dat deze niet te dik, maar ook niet te dun is. Maak oppervlakkig lichte inkepingen met een scherp mes. 

Hongaarse lángos deeg
Hongaarse lángos deeg

Frituur het brood aan beide kanten tot het mooi goudbruin is. Plaats het brood op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. 

Besmeer het warme brood met een knoflookteen en bestrooi ook meteen met een beetje zout. Herhaal dan voor de andere 3 deegballetjes. 

Het brood is het lekkerste als deze nog warm is. Je kunt variëren om ze te besmeren met bijvoorbeeld kaas en zure room. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-09-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-01-2024


Waardeer dit recept!
23 stemmen

0 reacties op Hongaarse lángos

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.