Ingrediënten
- 4 kippenbouten
- 1 rode ui
- 3 knoflooktenen
- 1 madame jeanette / adjuma peper
- 1 kaneelstok
- flinke snuf nootmuskaat
- 2 eetlepels zoete ketjap (bijv. ketjap medja of ketjap manis)
- 200 ml kippenbouillon
- neutrale olie
- peper en zout naar smaak
- optioneel: rijst en sperziebonen om erbij te serveren

Kookgerei nodig
- grote bakpan
- vleestang
- slowcooker of braadpan met deksel
- snijplank & koksmes
Voorbereiding — 10 minuten
Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de peper voor een ietswat mildere versie en snijd de peper fijn. Bestrooi de kippenbouten met peper en zout.

Hete kip uit de slowcooker afmaken — 4 uur + 10 minuten
Verhit een scheut olie in de grote bakpan en bak hierin de kippenbouten enkele minuten aan beide kanten. Verplaats de kippenbouten dan naar de slowcooker en bak de rode ui, knoflook en madame jeanette enkele minuten in de bakpan. Voeg deze dan ook toe aan de slowcooker en schenk de kippenbouillon in de bakpan om alle smaak van het bakken te kunnen toevoegen aan de slowcooker.
Voeg de kaneelstok, ketjap en nootmuskaat toe aan de slowcooker en stel deze in op de laagste stand voor ongeveer 4 uur. De kippenbouten zullen nu zo mals zijn dat ze van het bot afvallen.
Verwijder de kaneelstok en serveer de kippenbouten en saus met bijvoorbeeld rijst en sperziebonen. Smakelijk!
Geef een reactie