Ohmydish.nl


Hertenbiefstuk met roseval aardappel en pompoen

Hertenbiefstuk met roseval aardappelen met pompoenstukjes en puree is perfect als kerstgerecht. Recept voor 2 personen, klaar in een half uur.

Hertenbiefstuk met roseval aardappel en pompoen
30 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Hertenbiefstuk met roseval aardappel en pompoen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 hertenbiefstukken
  • 1 flespompoen
  • Boter om mee te bakken
  • 200 gram oesterzwammen
  • 250 ml wild bouillon (fond de gibier)
  • 30 ml balsamicoazijn
  • 6 roseval aardappelen
  • Aantal takjes rozemarijn
  • Peper en zout naar smaak
Hertenbiefstuk met roseval aardappel en pompoen ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes en snijplank
  • 2 middelgrote pannen
  • Fijne zeef + lepel
  • 3 middelgrote bakpannen

Bereiden

30 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hertenbiefstuk-roseval-aardappel-en-pompoen


Voorbereiding -- 15 minuten

Zoals bij elke biefstuk die je bakt is het belangrijk om de hertenbiefstuk eerst uit de koelkast te halen. Laat de hertenbiefstuk tot kamertemperatuur komen. Vul twee middelgrote pannen met water, voeg een snuf zout toe en breng aan de kook.

Schil de flespompoen en haal de zaden eruit met behulp van een lepel. Snijd de helft van de flespompoen in blokjes. De andere helft van de flespompoen zal gebruikt worden als pompoenpurée. Snijd de andere helft in stukken, en kook de pompoenstukken 10 minuten lang in het water.

Was in de tussentijd de roseval aardappelen. Snijd de aardappelen in dikke plakken, en kook deze in de 2e pan met kokend water. Kook de aardappelen 5 minuten lang. Haal ze dan uit het water, en laat de aardappelstukken afkoelen op een keukendoek.

Giet de pompoenstukken af, druk deze dan door een fijne zeef met een lepel om een pompoenpurée te maken. Breng de pompoenpurée op smaak met peper en zout. Scheur de oesterzwammen in stukken. Snijd de rozemarijn fijn en zet aan de kant.

Hertenbiefstuk met roseval aardappel en pompoen Hertenbiefstuk met roseval aardappel en pompoen

De hertenbiefstuk met roseval aardappel en pompoen afmaken -- 15 minuten

Verhit een klontje boter en een scheut olijfolie in de middelgrote bakpan en bak hierin de hertenbiefstukken 3 minuten lang aan elke kant. Zet het vuur dan lager en bak de biefstukken nog een minuut langer, afhankelijk hoe doorbakken je het vlees wil hebben. Haal de hertenbiefstukken dan uit de pan, laat ze rusten en houd warm door ze in te wikkelen met aluminiumfolie.

Voeg een extra klontje boter toe aan de pan als dat nodig is, giet dan de balsamico en wildbouillon erbij. Laat dit koken en reduceren totdat je een dikke saus overhoudt. Dit kun je eventueel ook al eerder doen, maar dan zal de saus de smaak van de gebakken biefstukken niet hebben omdat het de aanbaksels mist.

Verhit ondertussen boter in een andere bakpan en verhit tegelijk ook olijfolie in een andere bakpan. Bak de roseval aardappelplakjes goudbruin, dit zal ongeveer 4 - 5 minuten duren. Fruit de oesterzwammen 3 minuten lang aan in de bakpan met olijfolie.

Verhit de pompoenpurée opnieuw, en eventueel de steaks. Verdeel de puree over de borden samen met wat oesterzwammen en roseval aardappelen.

Verhit olijfolie in dezelfde pan als waar de champignons in hebben gezeten, en verwarm de pompoenblokjes opnieuw. Breng op smaak met rozemarijn, peper en zout.

Breng de hertenbiefstukken op smaak met peper en zout, en snijd de biefstukken in evenredige stukken. Verdeel de biefstukken over de borden samen met de stukken pompoen en de saus. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Mini quiches

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.